Испанецът Карлос Сайнц победи Себастиан Льоб в анкетата за най-добър

...
Испанецът Карлос Сайнц победи Себастиан Льоб в анкетата за най-добър
Коментари Харесай

Карлос Сайнц бе избран за най-добрия пилот в историята на WRC

Испанецът Карлос Сайнц победи Себастиан Льоб в анкетата за най-хубав водач в историята на международния рали шампионат WRC, проведен от промоутъра на автомобилните серии. Световният първенец от 1990 и 1992, който завоюва „ Рали Дакар “ по-рано през тази година, „ се изправи “ против Льоб във финалния избор и получи поддръжка от 57.28 % от над 80 хиляди души. По време на целия шампионат на директни елиминации пък са дали своят вот над 300 хиляди.

По пътя към огромното самопризнание Сайнц в профил първенеца от 1983 година Хану Микола (Финландия), четирикратния отличник сред 1996 и 1999 година Томи Макинен (Финландия) и доминатора сред 2013 и 2018 година Себастиан Ожие (Франция).

„ Изключително съм благополучен и горделив от това самопризнание. Благодаря на всички, че първо ме класираха на финала, а по-късно ми разрешиха да победя Себастиан Льоб. Няма потребност даже да загатвам какъв брой високо мнение имам за него и какъв брой доста той заслужава да бъде най-хубавият в историята. Но освен Себастиан – всеки международен първенец може да бъде окичен с тази купа. Все някой обаче трябваше да завоюва вота и в този случай това бях аз “, сподели испанецът.

„ Дадох безусловно всичко на рали надпреварите. Те са целият ми живот и моя изпълнена фантазия. Днес цялото рали семейство ми подари една огромна усмивка и ужасно самопризнание “, продължи Сайнц.

Въпреки че Льоб господства статистически със 79 победи и девет международни трофеи, съпоставени с 26-те и двете „ корони “ за испанеца, 58-годишният Сайнц постоянно е бил определян за любим на публиката. Той продължава да получава поддръжка и до ден сегашен, а кариерата му продължава в маратонски надпревари. В шампионата се включиха всички 18 международни първенци от 1979 насам и двама водачи с „ уайлд кард “.

Настоящият сезон във WRC е пресечен поради пандемията от ковид, която предходната седмица наложи анулацията наРали Португалия (21 – 24 май). То в началото бе единствено отсрочено дружно с кръговете в Аржентина и Италия. По-рано през годината беше анулирано и Рали Чили поради антиправителственото придвижване, сковало цялата страна за период от съвсем половин година. В последна сметка и то бе прекратено от подлия COVID-19.

Първите три кръга за годината бяха приключени, макар че през предишния месец Рали Мексико завърши без неделни стадии. То съответства с световното затваряне на граници и водачите трябваше да бързат да се приберат по домовете си. Очаква се идващото съревнование да бъде Сафари Рали в Кения сред 16 и 19 юли. Дотогава водач в класирането е Ожие с Тойота. Той води с осем точки на английския си съотборник Елфин Евънс. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР