Испанец със симптоми на COVID-19, който се изкашлял върху колеги

...
Испанец със симптоми на COVID-19, който се изкашлял върху колеги
Коментари Харесай

Задържат и съдят испанец за умишлено заразяване на 22 души с коронавирус

Испанец със признаци на COVID-19 , който се изкашлял върху сътрудници в работа и им споделил " ще заразя всички с ковид ", е упрекнат в съзнателно причиняване на пострадване , откакто е заразил 22 души , оповестява АП.

Испанската полиция заяви, че следствието е почнало след огнище на COVID-19 в компания , където 40-годишният мъж е работил на средиземноморския остров Майорка .

Дни преди огнището мъжът е посочил признаци на COVID-19, само че е отказал предложенията на сътрудниците си д а се прибере у дома и да се самоизолира, се споделя в изказване на полицията.

След работа и без да демонстрира усъвършенстване, той отива за PCR тест, преди да посети фитнес зала и да се върне на работа на идващия ден. Въпреки че началниците му му споделили да се прибере у дома и макар че бил с температура 40 градуса, мъжът отказал.

Той обикола офиса, смъква си маската от лицето и кашля върху хората, казвайки " ще заразя всички с ковид ", съгласно полицията.

В края на деня, неговият PCR тест се оказа позитивен . Впосследствие неговите сътрудници са тествани с пет позитивни резултата . Те от своя страна са заразили членове на фамилията си, в това число три бебета , оповестиха от полицията.

Във фитнеса , който мъжът е посетил, трима души са дали позитивен тест и също са заразили членове на фамилията си .
 Испания заложи цел 70% да бъдат ваксинирани до края на август
Испания заложи цел 70% да бъдат ваксинирани до края на август

Ние сме при започване на края на пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР