Исмаилия. Корабът, заседнал в Суецкия канал, все още не е

...
Исмаилия. Корабът, заседнал в Суецкия канал, все още не е
Коментари Харесай

ТАСС: Опитът да бъде отместен заседналия кораб се оказа неуспешен

Исмаилия. Корабът, затънал в Суецкия канал, към момента не е изместен. Това заяви в събота на конференция в Исмаилия ръководителят на транспортната артерия Осама Рабия, представен от TACC

" Корабът към момента е затънал ", сподели той. " В момента 14 влекача се пробват да го изтеглят. " В същото време Рабия сподели, че предния ден задната част на контейнеровоза е почнала да се движи малко.

Според него размерът на кораба е довел до избрани компликации по време на интервенцията по освобождението му. Контейнерният транспортен съд е затънал на южния излаз, а не в новия канал. " Силният вятър не беше единствената причина за случилото се, имаше и други, в това число неточности. Може да има доста аргументи ", изясни Рабия и добави, че непрекъснатият мощен вятър продължава да пречи на интервенцията.

Както сподели той, в нея вземат участие най-големите международни компании, работещи в региона на морското избавяне. " Ние също по този начин изследваме въпроса за приемането на други оферти за помощ като различен проект ", сподели той. " Редица страни към този момент са създали такива оферти. " Работата, съгласно Рабия, се усложнява от обстоятелството, че е належащо да се преценяват със „ комплицирания терен, непрекъснати приливи и отливи във водите на канала “.

Рабия не можа да уточни график за привършване на интервенцията. " Времето за привършване на интервенцията към момента не е ясно ", сподели той на конференция в Исмаилия. " Може би ще стане през днешния ден, на следващия ден или даже по-късно. " Според Рабия се обмислят разнообразни проекти за връщане на плавателния съд в обикновено положение. „ Сега обсъждаме опцията за олекотяване на плавателния съд, само че се надяваме това да бъде избегнато “, сподели ръководителят на отдела.

Според Рабия управляващите на канала " не крият нищо за случая и подхващат всички ограничения за възобновяване на корабоплаването ". Той също по този начин сподели пред кореспонденти, че следствието ще стартира след освобождение на кораба и възобновяване на навигацията по Суецкия канал. " Помолихме капитана на кораба да резервира всички документи и записи за следствието ", добави той. " Не изключваме опцията за човешки фактор, както и механически проблеми. Но повече от една причина е довела до случилото се. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР