Исмаил Хания, политическият лидер на палестинската ислямистка групировка Хамас, ще

...
Исмаил Хания, политическият лидер на палестинската ислямистка групировка Хамас, ще
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас ще разговаря с Ердоган в Турция

Исмаил Хания, политическият водач на палестинската ислямистка формация " Хамас ", ще посети Турция през почивните дни, с цел да организира диалози с турския президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, съобщи турската частна телевизия НТВ, базирайки се на изявление на президента, предава Българска телеграфна агенция.

Пред депутатите от своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР) през днешния ден Ердоган за следващ път акцентира, че " Хамас " не е терористична организация и я съпостави с турска национална съпротивителна организация от времето на Турската освободителна война от 1919-1922 година, когато Османската империя е окупирана от гръцки, английски, френски, италиански и арменски войски.

" Ще приема водача на палестинската идея през уикенда. Ще обсъдим редица въпроси ", е декларирал още турският президент в изявлението си пред парламентарната група на ПСР, съобщи Ройтерс, добавяйки, че Ердоган за следващ път е нарекъл Хамас " освободително придвижване ".

НТВ прецизира, че срещата сред президента на Турция и ръководителя на политическото бюро на " Хамас " Исмаил Хания ще се състои в събота, 20 април, в двореца " Долмабахче " в Истанбул.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР