Ислямски екстремисти днес атакуваха международното летище в столицата на Сомалия,

...
Ислямски екстремисти днес атакуваха международното летище в столицата на Сомалия,
Коментари Харесай

Ислямски екстремисти атакуваха летище в Сомалия

Ислямски екстремисти през днешния ден нападнаха интернационалното летище в столицата на Сомалия, като раниха минимум трима служители на реда, съобщи " Асошиейтед прес ".

Сомалийските сили за сигурност са отблъснали нападението и са умъртвили двама въоръжени терористи, заяви представител на полицията. Двамата нападатели са били въоръжени с револвери и гранати и са се престрували на представители на летищния личен състав. Те са се пробвали да си проправят път към военна база, ситуирана на територията на летището. Отговорност за нападението пое ислямистката терористична формация " Аш Шабаб ", която заяви, че бойците са имали за цел да нахлуят в комплекс, в който са ситуирани няколко дипломатически задачи.

Заради офанзивата, бяха краткотрайно спрени всички интернационалните и вътрешни полети.

" Аш Шабаб " постоянно прави смъртоносни офанзиви в Могадишу и в други елементи на Сомалия. Бунтовниците желаят да наложат строгия ислямски закон - шериата и се борят против федералното държавно управление в Могадишу и против наличието на задгранични миротворци на територията на Сомалия, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР