Ислямска държава се е възползвала от нахлуването на Турция в

...
Ислямска държава се е възползвала от нахлуването на Турция в
Коментари Харесай

Пентагонът: Ислямска държава се е възползвала от турското нахлуване в Сирия

Ислямска страна се е възползвала от нахлуването на Турция в Североизточна Сирия и от изтеглянето на силите на Съединени американски щати от района, сочи отчет, оповестен във вторник от основния контрольор на Пентагона, заяви Ройтерс.

В отчета се споделя, че терористичната група евентуално ще има " време и пространство ", с цел да вземе на прицел Запада.

Като цитира разследващото ръководство на министерството на защитата на Съединени американски щати, отчетът предизвестява, че " Ислямска страна се е възползвала от турското навлизане и последвалото евакуиране на силите на Съединени американски щати, с цел да възвърне качествата и ресурсите си в Сирия и за ускори опцията си да възнамерява набези в чужбина ".

В отчета се споделя още, че гибелта на водача на Ислямска страна Абу Бакр ал Багдади " евентуално ще има малко отражение върху способността на Ислямска страна да се възвърне ".

Ал Багдади почина предишния месец дружно с някои от децата си, когато взриви заредена с експлозиви жилетка по време на бягство от ръководена от Съединени американски щати офанзива в северозападна Сирия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР