Ислямска държава потвърди, че лидерът ѝ е убит в кратко

...
Ислямска държава потвърди, че лидерът ѝ е убит в кратко
Коментари Харесай

Ислямска държава потвърди смъртта на лидера си

" Ислямска страна " удостовери, че водачът ѝ е погубен в малко известие, представено от иракската организация " Сумария нюз ", написа РИА Новости. 

В известието се показва, че Ибрахим Абу Бакр ал Багдади е умрял и скоро ще бъде оповестено името на неговия правоприемник, без да се показват повече детайлности. 

Информация за вероятната крах на Ал Багдади се появи в средата на юни, като тогава стана ясно, че той евентуално е умрял по време на бомбардировка в Ракка. От щаба на терористите обаче не потвърдиха новината. 

Възможно е Ал Багдади да е умрял по време на бомбардировка в Ракка на водената от Съединени американски щати западна коалиция на 11 юни или при руска офанзива на 28 май. 

Името на Ал Багдади стана известно през 2014 година, когато той разгласи основаването на ислямски халифат. За него на процедура няма достоверни сведения.

Предполага се, че е роден през 1971 година в Ирак и е бил имам в джамия в Багдад. По-късно е възглавил иракско поделение на " Ал Кайда ", а по-късно неговата организация се е трансформирала в " Ислямска страна " и се е откъснала от " Ал Кайда ". 

Ал Багдади е един от най-търсените терористи в света, а за главата му се оферират 25 млн. $. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР