„Ислямска държава пое отговорност за стрелбата в Лас Вегас, при

...
„Ислямска държава пое отговорност за стрелбата в Лас Вегас, при
Коментари Харесай

"Ислямска държава" си приписа нападението в Лас Вегас

„ Ислямска страна " пое отговорност за стрелбата в Лас Вегас, при която починаха над 50 души, а 400 бяха ранени, оповестява организация Ройтерс, като се базира на осведомителната организация на групировката „ Амак ".

Както е известно терористичната организация има навика да поема отговорност за всевъзможни набези по целия свят. Полицията в Невада към този момент разгласи, че стрелецът е локален гражданин, 64-годишния Стивън Падок, като бе конкретизирано, че няма никакви доказателства той да е обвързван с интернационална формация.

Според организацията на ИДИЛ обаче нападателят е приел исляма преди месеци.

„ Нападението в Лас Вегас беше осъществено от войник на „ Ислямска страна " в отговор на апела да се нападат страни, които вземат участие в Коалицията ", гласеше известието на терористичната организация, като под коалиция се има поради водените от Съединени американски щати сили, които се борят против групировката в Близкия изток.

„ Ислямска страна " пое отговорност и за нападението в Марсилия, при което две дами бяха убити с нож, а причинителят се самоуби в неделя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР