Ислямска държава пое отговорност за кървавия атентат в Афганистан. 63-

...
Ислямска държава пое отговорност за кървавия атентат в Афганистан. 63-
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за атентата на сватба в Афганистан

Ислямска страна пое отговорност за кървавия атентат в Афганистан. 63- ма души починаха при самоубийствено нахлуване по време на сватбено тържество в столицата Кабул. Ранени са над 180 души.
Над 60 жертви на детонация на женитба в Кабул Атентатор самоубиец е взривил експлозивите си измежду участниците в празненството
Снимките на опустошената зала за тържества, както и на покрусени близки на жертвите потресоха света.

Снимка: EPA

Взривът проечава късно вечерта в мъжкото поделение на ритуалната зала в западен регион на Кабул, обитаем най-вече с шиити.

„ Вървях по коридора, когато чух мощен звук. После не чувах нищо, имаше доста ранени хора. Всички тичаха. После пристигна полиция и коли за спешна помощ и транспортираха ранените. ", спомня си свидетел.

„ Седяхме в дома си, когато чухме мощния звук от детонацията. Пристигнахме на мястото и видях по какъв начин доста дами и деца пищяха и плачеха. ", споделя локалният гражданин Мохамед Хасан.

Семействата на жертвите към този момент погребват своите близки. Сред изгубилите обичани хора е и самият жених.
Най-малко 95 души бяха ранени при бомбен атентат в Кабул Отговорност за офанзивата поеха талибаните
„ Загубих всякаква вяра. Загубих брат си, другари, които бяха пристигнали на сватбеното ми тържество. Денят на независимостта към този момент не ме интересува. Това е нощта на независимостта и е единствено за богатите, които я честват. ", споделя младоженецът Мируайс.

Снимка: Reuters

Отговорност за нападението пое групировката „ Ислямска страна ". Според афганистанския президент Ашраф Гани обаче и талибаните също носят виновност.

„ Талибаните не могат да се освободят от обвиняванията, тъй като обезпечават платформа за терористите. ", написа Гани в „ Туитър”.

Нападението става в миг, в който Афганистан и Съединените щати се пробват да договорят съглашение за евакуиране на американските сили от страната, а талибаните да седнат на масата за договаряния с подкрепяното от Вашингтон държавно управление в Кабул.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР