"Ислямска държава" пое отговорност за атентатите в Шри Ланка, при

...
"Ислямска държава" пое отговорност за атентатите в Шри Ланка, при
Коментари Харесай

„Ислямска държава” пое отговорност за атентатите в Шри Ланка

"Ислямска страна " пое отговорност за атентатите в Шри Ланка, при които бяха убити повече от 320 души, съобщи Ройтерс, като се базира на свързаната с джихадистката формация организация „ Амак”.

"Извършителите на офанзивата, ориентирана против жители на страни от християнската коалиция, са били бойци на „ Ислямска държава”, оповестява свързаната с екстремистите медия в обществените мрежи.

"Ислямска страна " обаче не е показала доказателства в поддръжка на това свое изказване.

По-рано държавното управление на страната съобщи, че съгласно него локалната екстремистка формация, наречена „ Национална Таухийт Джамаат”, стои зад смъртоносните самоубийствени атентати, които убиха над 300 души.

Полицейски източник пък съобщи, че всичките арестувани по отношение на офанзивите принадлежат към екстремистка формация, само че не посочи към коя.

В неделя Шри Ланка бе наранена от серия от координирани бомбардировки, ориентирани против църкви и хотели в цялата страна. Около 500 души са ранените.

По данни на УНИЦЕФ 45 са починали, а още десетки са ранени при бомбените атентати. Най-малкото от 13-те деца, убити при гърмежа в град Батикалоа, е било на 18 месеца. При детонацията в църквата "Св. Себастиан " в Негомбо са починали 27 деца. Потвърдена е и гибелта на пет деца чужденци.

Три от четирите деца на датския милиардер Андерс Холш Поулсен са измежду жертвите. Той е пътешествал със фамилията си на острова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР