Ислямска държава пое отговорност за атентата в австрийската столица в

...
Ислямска държава пое отговорност за атентата в австрийската столица в
Коментари Харесай

ИДИЛ пое отговорност за атентата във Виена

 Ислямска страна " пое отговорност за атентата в австрийската столица в понеделник вечер, при който бяха убити минимум четирима души, оповестява Българска телеграфна агенция. Терористичната организация направи това в изказване, публикувано от нейната пропагандна организация " Амак Нюз " в " Телеграм ", без да приведе доказателства.

Групировката съобщи, че смъртоносната пукотевица покрай синагога и операта във Виена е дело на " боец на халифата ". В друго изказване, съпроводено от фотография на мъж с брада, наименуван Абу Дагна Ал Албани, се споделя, че той е атакувал множеството в центъра на Виена с огнестрелно оръжие, преди да бъде погубен от австрийската полиция.

Междувременно  от полицията оповестиха, че по отношение на джихадсткото нахлуване в австрийската столица са задържани двама швейцарци, на 18 и 24 години. Те са били арестувани във вторник следобяд във Винтертур, покрай Цюрих в Северна Швейцария.

Операцията е била координирана  с австрийските управляващи. Връзката на арестуваните с хипотетичния причинител на офанзивата се проверява от способените управляващи, уточни в официално съобщение полицията в кантон Цюрих. В интервенцията са взели участие чиновници на федералната полиция, на полицията в кантон Цюрих и на тази в град Винтертур.

До момента по отношение на атентата в Австрия са задържани минимум 14 души след акции по претърсването на 18 адреса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР