Ислямска държава, известни още като ДАЕШ, ИДИЛ или ИД, са

...
Ислямска държава, известни още като ДАЕШ, ИДИЛ или ИД, са
Коментари Харесай

Бойците на Ислямска държава: С изнасилването се доближаваме до Бог

" Ислямска страна ", известни още като ДАЕШ, ИДИЛ или ИД, са терористична организация, основана от джихадисти в Ирак и Сирия, повлияни от уахабитското придвижване. Те имат за цел да вкарат халифат в сунитските региони с болшинство в Ирак и Сирия. През юни 2014 година те превзеха градовете Мосул, Фалуджа и Тикрит.

Абревиатурата ИДИЛ произлиза от " Ислямска страна в Ирак и Леванта ", а ДАЕШ е арабското название на " Ислямска страна ”: al-Dawla al-Islamiya fi al-Iraq wa al-Sham.

През 2014. " Ислямска страна " завладява и сърцето на планината Синджар, пленевяйки хиляди деца, дами и мъже от малцинството на язидите. Момичетата и дамите са отвлечени за полови робини, а мъжете - убити. ИДИЛ смята язидите за поклонници на дявола, а Организация на обединените нации дефинира офанзивата на терористите като " геноцид ", осведоми " Ню Йорк таймс ".

В моментите преди да изнасилят малолетните деца, бойците на терористичната организация отделят време, с цел да обяснят на девойките, че това, което вършат с тях, не е грях. Тъй като до преди да бъдат отвлечени, те са изповядвали друга вяра, само че съгласно законите на джихадистите – изнасилването не се смята за грях, даже противоположното – Коранът ги предизвиква да го вършат.

Терористите сграбчват девойки, придърпват ги към себе си и тогава, коленичейки до леглото, се молят преди да обладаят невръстните девойки. Когато всичко завърши – те още веднъж се молят, оправдавайки изнасилването с част от религията им.

Една от жертвите споделя: " Непрекъснато му споделях, че ме боли. Молих го да спре. Той ми съобщи, че съгласно исляма изнасилването е позволено. Сподели ми, че даже по този метод се приближава до Бога. "

Систематичното обезчестяване на дами и девойки от малцинството на язидите е надълбоко вплетено в организацията и радикалните разбирания на бойците от ИДИЛ. Търговията точно на тези дами и деца към този момент се е трансформирала в нещо обикновено. Те са отделени в специфични пространства, някои от тях огледални, даже има паркинг с рейсове, откъдето потеглят на пазар, с цел да бъдат продадени.

" Ислямска страна " имат специфична създадена администрация за половото иго, в това число контракти за продажба, нотариално заверени от ислямски съдилища, които се ръководят от джихадистите. Те даже имат справочник половото иго с интрукции за приложимост, написан персонално от тях.

Те освен, че оправдават насилието, само че и го издигат и честват всяко полово посягане, като духовно и потребно.

15-годишно момиче, което беше пленено и продадено в долините на планина Синджар, споделя пред " Ню Йорк таймс ": " Всеки път, когато идваше да ме изнасили, той се молеше. Той ми споделяше, че това е ибада (ислямски термин - преданно служене на Аллах). Обясняваше ми по какъв начин изнасилването ми е неговата молитва към Бога, само че аз му заявих, че това, което прави, е неверно и няма да го приближи до Бог. Тогава той ми сподели: " Не, позволено е. "

Официалното въвеждане на систематичното полово иго от ДАЕШ датира от 3 август 2014 година, когато бойците нахлуват в селата от южната страна на планината Синджар.

Язидите съставляват по-малко от 1,5% от приблизителното население на Ирак, което е към 41 млн. Офанзивата на планината е единствено 2 месеца след рухването на Мосул, вторият по величина град в Ирак.

Експерт от Чикагския университет, учещ малцинството на язидите, съобщи: " Нападението в планината беше толкоз полово завладяване, колкото и за териториално облагодетелстване ". Той е част от фондация, която обезпечава психическа поддръжка за избягалите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР