Ислямска държава (ИД) се е възползвала от нахлуването на Турция

...
Ислямска държава (ИД) се е възползвала от нахлуването на Турция
Коментари Харесай

ИД се е възползвала от турското нахлуване в Сирия и изтеглянето на САЩ

Ислямска страна (ИД) се е възползвала от нахлуването на Турция в Североизточна Сирия и от изтеглянето на силите на Съединени американски щати от района, сочи отчет, оповестен във вторник от основния контрольор на Пентагона, заяви Ройтерс.

В отчета се споделя, че терористичната група евентуално ще има време и пространство, с цел да вземе на прицел Запада. Като цитира разследващото ръководство на министерството на защитата на Съединени американски щати, отчетът предизвестява, че "ИД се е възползвала от турското навлизане и последвалото евакуиране на силите на Съединени американски щати, с цел да възвърне качествата и ресурсите си в Сирия и за ускори опцията си да възнамерява набези в чужбина ".

Руснаци влязоха в ексбаза на Съединени американски щати в Сирия

В отчета се споделя още, че гибелта на водача на Ислямска страна Абу Бакр ал Багдади евентуално ще има малко отражение върху способността на Ислямска страна да се възвърне. Ал Багдади почина предишния месец дружно с някои от децата си, когато взриви заредена с експлозиви жилетка по време на бягство от ръководена от Съединени американски щати офанзива в Северозападна Сирия.

"Ислямска страна " удостовери гибелта на Багдади
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР