„Ислямска държава” е в една дисперсна форма, никой не знае

...
„Ислямска държава” е в една дисперсна форма, никой не знае
Коментари Харесай

Проф. Чуков за вербувания от Ислямска държава ученик: Анализите трябва да се случват в експертни кръгове, не през медиите

„ Ислямска държава” е в една дисперсна форма, никой не знае къде е нейното седалище. Така разяснява вербуването на възпитаник от Пловдив арабистът проф. Владимир Чуков в предаването "120 минути " по БТВ.

Според него този случай слага доста въпроси.

„ България е периферна част на Европа, ние сме част от антитерористичната коалиция, само че в никакъв случай не сме имали военнослужещи на място. А те нападат нормално тези, които имат военнослужещи на място – в Сирия и Ирак”, разяснява арабистът.

Той прикани да се спре с анализирането на случая през общественото пространство.

„ Анализите и мненията би трябвало да се случват в експертни кръгове, не през медиите. Просто всичко се следи и в чужбина, не се знае кой е вербовчикът и какви са неговите цели”, изясни още Чуков.

Относно Турция Чуков разяснява, че изборите на 31-ви март са били анулирани по един абсурден, по думите му, метод:

Тази вечер един против различен застават претендентът на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Бинали Йълдъръм и Екрем Имамоглу от опозиционната Народнорепубликанска партия. Това ще бъде първият сходен спор в Турция от близо 20 години насам. Имамоглу завоюва локалните избори на 31 март с лека преднина.

„ Този, който седне на креслото на кметския стол в Истанбул, действително - в случай че е Имамоглу, това е бъдещият противник на Ердоган през 2023, ще се види дали ще има нова политическа ситуация”, разяснява проф. Чуков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР