Ислямска държава е разработила цяла онлайн методология за вербуване, твърдят

...
Ислямска държава е разработила цяла онлайн методология за вербуване, твърдят
Коментари Харесай

„Ислямска държава” е разработила цяла онлайн методология за вербуване

„ Ислямска страна ” е създала цяла онлайн методология за рекрутиране, настояват специалисти по киберсигурност. А нейни сътрудници под прикритие могат да бъдат открити на процедура на всички места, където са и младежите - обществени мрежи, конгреси за видеоигри и канали за шерване на наличие, заяви Нова тв.

Процесът по рекрутиране, може да продължи от няколко седмици до няколко месеца и даже година. Какъвто е и съответният случай. За задачата ислямска страна употребява подготвени комуникатори, психолози, които да уловят проблемите на жертвата си - фамилни, в учебно заведение, в любовта.  Дълго време връзката е единствено в областта на другарството, без даже намек за радикални дейности, към каквито се минава последователно.

У нас данните демонстрират, че всеки трети профил на дете е обществен. Това значи, че даже то да не попадне единствено в избрани уеб сайтове, всеки може да научи персонална информация за него и да я употребява. Най-голям е процентът на отворени профили във възрастовата граница 12-14 години.

„ В тази възраст те са любопитни, вижда нещо, отива по-нататък и в един миг към него се закача съответният човек и го трансферира в анонимизираща стратегия - това са " Телеграм ", " Сигнал " - има разнообразни разновидности ”, споделя Георги Апостолов от Центъра за сигурност в интернет.

„ Не се потегля с екстремистки метод и говорене за убийства. Той започва като елементарен диалог, като човек, на който можеш да се довериш, да споделиш някакъв проблем. Младите хора са доста уязвими, тъй като могат да имат някакъв проблем в учебно заведение, да са жертва на принуждение и тези хора са подготвени доста съответно и ясно да се възползват от сходен вид сигнали, които човек излъчва в обществените мрежи и го насочват постепенно и последователно към едни такива дейности ”, разяснява Борис Гончаров от Центъра за сигурност в интернет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР