"Ислямска държава" е екзекутирала млад мъж - един от заложниците

...
"Ислямска държава" е екзекутирала млад мъж - един от заложниците
Коментари Харесай

Ислямска държава обезглави 19-годишен студент, отвлечен преди месец в Суейда

"Ислямска страна " е екзекутирала млад мъж - един от заложниците друзи, отвлечени от джихадистката формация предишния месец в сирийската провинция Суейда, заяви Франс прес, като се базира на сирийски уебсайт и неправителствена организация.

Студент на 19 години е бил обезглавен на 2 август, съобщи за Агенция Франс Прес журналистът Нур Радуан от уеб страницата Soueida24. Младежът е бил един от групата от към 30 души, множеството дами и деца, поданици на едно от селата в Суейда, отвлечени при кървавата офанзива на "Ислямска страна " в тази провинция на 25 юли.

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права това е първото ликвидиране на пленник от групата.

Сайтът и неправителствената организация за мониторинг на човешките права бяха съобщили за трийсетина отвлечени дами и деца и 17 безследно изчезнали мъже след офанзивите на 25 юли в разнообразни селища в провинция Суейда, при които бяха убити над 250 души. Според Центъра джихадистите желаят от режима в Дамаск освобождението на бойци на "Ислямска страна ", хванати в прилежащата провинция Дераа. "Ислямска страна " не е поела отговорност за отвличането, само че локални източници настояват, че фамилиите на заложниците са получили на телефоните си техни фотоси и видеоклипове, изпратени от джихадистите. Завчера един от най-високопоставените друзи в Сирия съобщи за Агенция Франс Прес, че Русия, съдружник на президента Башар ал Асад, договаря с "Ислямска страна " за освобождението на заложниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР