Ислямистите от африканския клон на Ал Кайда - Ал Шабаб,

...
Ислямистите от африканския клон на Ал Кайда - Ал Шабаб,
Коментари Харесай

Десет души бяха екзекутирани от ислямисти в Сомалия

Ислямистите от африканския клон на " Ал Кайда " - " Ал Шабаб ", екзекутираха най-малко 10 души, обвинявайки ги в шпионаж, заяви африканския клон на радиостанцията RFI, съобщи БГНЕС.
В известието се споделя, че въоръжени лица са простреляли пет души поради шпионаж в интерес на сомалийските, кенийските и американските разследващи служби. В следствие терористите са екзекутирали още пет души. Екзекуциите са осъществени в южната част на страната, където групата управлява огромни територии.
Ислямистите постоянно упрекват локални поданици, че предават информация на сомалийската войска или на непознати страни, с цел да подкрепят битката против тероризма. " Шпионите " постоянно са цивилни, които живеят покрай техните бази. Заподозрените в шпионаж са наказани от съдилищата, които са следени от групата, след което са подложени на разнообразни типове изтезания. Екзекуциите се организират на публични места и се предават онлайн от пропагандните канали на групата, с цел да се внуши боязън измежду популацията.
Радикалната ислямистка група Ал Шабаб е основана в Сомалия и има тесни връзки с " Ал Кайда. Тя води въоръжена битка против централното държавно управление на Сомалия и попречва филантропичните дейности на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР