Исландското правителство определи като първа точка в годишния си бюджет

...
Исландското правителство определи като първа точка в годишния си бюджет
Коментари Харесай

Исландия постави на първо място в бюджета си благосъстоянието на гражданите

Исландското държавно управление дефинира като първа точка в годишния си бюджет благосъстоянието на жителите, написа Би Би Си. Според премиера на островната страна Катрин Якобсдотир е нужно да се вкарат нови и по-обширни ограничения, които да подобрят живота на хората.

Според Якобсдотир знаците, които стоят зад обичайните данни за БВП не взимат поради общественото развиване и благосъстоянието на хората.
Исландия – най-хубавата за пенсиониране страна Съединени американски щати отива по-долу с две места до 18-о място
Тази доктрина е подкрепяна и от носителя на Нобелова премия за стопанска система Джоузеф Стиглиц. Според него измерването на Брутният вътрешен продукт не взима поради въздействието на стопанската система върху околната среда, световните климатични промени, неравенството, цифровите услуги и други съществени детайли от актуалните общества.

В Исландия един от водещите фактори държавното управление да се погрижи първо за жителите е точно световното стопляне и неговото въздействие. По време на лекция министър председателят Якобстодир напомни за изчезналия хладилник Окйокул, за който локални хора проведоха заравяне преди време.
Почетоха " гибелта " на хладилник в Исландия Ледникът „ Ок ” е липсващ преди близо пет години поради покачването на температурите
На въпрос дали държавен бюджет, фокусиран напълно върху благосъстоянието на жителите е вероятен в по-големи страни, Якобсдотир дава отговор, че е по-важно по какъв начин се приоритизира държавния бюдет.

„ Развиващите се страни би трябвало да рискуват и да възприемат възобновимата сила, вместо да повтарят индустриализацията с нездравословни излъчвания “, споделя Якобсдотир.

Исландският министър председател прибавя, че страната й към момента е изправена пред доста проблеми, свързани с жителите.

В Исландия живеят към 350 хиляди души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР