Исландия победи националния отбор на България за момчета до 16-годишна

...
Исландия победи националния отбор на България за момчета до 16-годишна
Коментари Харесай

Христо Ценов: Изиграхме най-слабия си мач до момента в решаващ момент в турнира

Исландия победи националния тим на България за момчета до 16-годишна възраст на Европейското състезание, което продължава в Сараево (Босна и Херцеговина). Българският отбор се бори доста, само че не съумя да обърне коравите скандинавци и загуби с 69:79 (14:14, 19:19, 18:22, 18:24).

Съперникът стартира вихрено и натрупа задатък от 8 точки, които обаче не отхвърлиха нашите момчета. С доста старания и битка българите се върнаха в мача и на почивката резултатът бе еднакъв.

Исландците обаче продължиха целенасочено и след почивката. Въпреки че на няколко пъти националите ги настигаха в резултата, в края победи Исландия. Константин Костадинов изигра отличен мач и наниза 7 тройки от 14 опита, като приключи с 30 точки, 5 битки, 3 асистенции и 1 открадната топка. Емил Стоилов добави 15 точки и 6 битки, а Константин Тошков се отличи с 4 точки, 5 битки и 8 асистенции (7 грешки).

"За страдание изиграхме най-слабия си мач досега в решителен миг в шампионата. Отборът на Исландия ни надигра изрично и безапелационно във всяка фаза на игра и действително резултатът трябваше да е над 20 точки за тях. Константин Костадинов беше играчът, който ни сътвори малко по заслужен излаз в мача ", разяснява старши треньорът Христо Ценов.

"Липсата на дисциплинираност ни коства мача. Страхотна опция за момчетата да се поучат от обстановката и да израстнат тук и в този момент. Ситуацията е съществено предизвикателство за тима, като колектив, и за момчетата, като персони. Слава няма да има. Можем да затънем в тъга и самосъжаление, или да продължим да вършим това, което обичаме най-вече, с достолепие и чест. Вярвам, че ще се върнем в досегашното си психическо положение и ще си свършим работата по най-хубавия метод. Имаме дълг пред България и би трябвало да го осъществим! ", добави той. В последния си мач от груповата фаза България се изправя против Унгария.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР