Исландия, Лихтенщайн и Норвегия постигнаха споразумение с Великобритания, гарантиращо правата

...
Исландия, Лихтенщайн и Норвегия постигнаха споразумение с Великобритания, гарантиращо правата
Коментари Харесай

Великобритания договори с три държави извън ЕС реципрочни права на гражданите след Брекзит

Исландия, Лихтенщайн и Норвегия реализираха съглашение с Англия, гарантиращо правата на техните жители след плануваното й излизане от Европейския съюз, съобщи ДПА.
 
В взаимно изказване, публикувано през вчерашния ден, четирите страни декларират, че съглашението " ще пази правата на нашите жители, откакто Обединеното кралство напусне Европейски Съюз, и ще обезпечи сигурност на бизнеса ".

 
Исландия, Лихтенщайн и Норвегия не са членове на Европейски Съюз, само че са част от Европейското икономическо пространство - свободна комерсиална зона.
 
" С това съглашение норвежките и английските студенти и чиновници, които живеят във Англия и Норвегия, ще могат да продължат, както до момента ", сподели норвежкият външен министър Ине Ериксен Сьорейде.-->
 
" Целта ни е Брекзит да включва колкото се може по-малко промени за норвежците във Англия и за британците в Норвегия ", добави Сьорейде в изказване, публикувано от външното ведомство в Осло.

 
Сделката с страни отвън Европейски Съюз значително повтаря съглашението, контрактувано неотдавна от Англия и общността.
 
Сделката с Исландия, Лихтенщайн и Норвегия няма да влезе в действие до момента в който английският парламент и Европейският парламент не одобрят договорката за напускането. Около 20 000 норвежци живеят във Англия, а в Норвегия британците са са 15 000, разгласи външното министерство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР