Исландия е островна държава в северната част на Атлантическия океан.

...
Исландия е островна държава в северната част на Атлантическия океан.
Коментари Харесай

Исландия получава независимост от Дания

Исландия е островна страна в северната част на Атлантическия океан. Намира се сред Гренландия и Шотландия и е на северозапад от Фарьорските острови.
Исландия е страна с пазарна стопанска система, с релативно ниски налози спрямо другите страни членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Тя поддържа така наречен Скандинавска обществена система, която дава универсално опазване на здравето и висше обучение за своите жители. Исландия се подрежда високо в икономическата, политическата и обществената непоклатимост и тъждество. През 2013 година тя бе класирана като 13-та най-развита страна в света от Индекс на човешкото развиване на Организация на обединените нации. Исландия работи съвсем напълно на възобновима сила.
Във връзка със международната финансова рецесия (2007 – 2008), цялата банкова система се проваля през октомври 2008 година, което довежда до тежка меланхолия и обилни политически безредици. Много банкери са наказани на затвор. Страната в действителност се оказва на границата на банкрутирането. По-късно стопанската система доста се възвръща, в огромна степен с помощта на скока в туризма.
Исландската просвета се основава на скандинавското завещание на нацията. Повечето исландци са потомци на немски и келтски заселници. Културното завещание на страната включва обичайните исландска кухня, исландска литература и исландски саги. Исландия е страната с най-малкото население от всички членки на НАТО и е единствената от тях, която няма непрекъсната войска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР