Исландия е красива страна с вулканичен пейзаж, разположена между Атлантическия

...
Исландия е красива страна с вулканичен пейзаж, разположена между Атлантическия
Коментари Харесай

Синята лагуна

Исландия е красива страна с вулканичен пейзаж, ситуирана сред Атлантическия и Арктическия океан. Само на 40 минути път с кола от Рейкявик - най-северната столица на планетата , се намира една от главните забележителности на острова - Синята Лагуна .
 
This hotel has private access to the mineral-rich waters of Iceland’s Blue Lagoon.  
— Condé Nast Traveller (@cntraveller)

Тя е единствена и неповторима в целия свят - натурален комплекс от геотермални басейни на обща повърхност от 5000 кв.м. Дължи името си на неповторимия цвят на водата , която е комбинация от морска и сладка вода - 2/3 морска и 1/3 сладка - извънредно рядка композиция.
 
Are you visiting us soon?
— Blue Lagoon Iceland (@BlueLagoonIS)

Дъното и стените на лагуната са покрити с 60 000 части лава , което я прави да наподобява на естествено създание на природата . В реалност лагуната поражда като част от план на Исландската работа по районно отопление през 1976 година Построената на това място станция, която съществува и през днешния ден, употребява геотермалната вода, извираща от 2000 м дълбочина и с температура до 240 градуса, за произвеждане на електрическа енергия. След което, охладена до 37-39 градуса, водата се изхвърля в лагуната.
 
This is how the Blue Lagoon looks in the mornings and evenings. We love summer!☀️
— Blue Lagoon Iceland (@BlueLagoonIS)

Години наред тези изкуствено основани басейни с топла вода остават неизползвани. Но последователно локалните поданици стартират да се къпят в тях и откриват лековитото въздействие на водата върху човешката кожа . И през 1987 година тук отваря порти първия СПА център в Исландия , а водата става известна с лековитите си съставки: минерални соли (с успокоителен ефект), синьо-зелени водорасли (за поддържане и омекотяване на кожата) и бяла глина (с почистващ и ексфолиращ ефект).
 
Can you imagine a better place to relax in the evening?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР