Искрено се радвам, че Република Северна Македония успешно приключва пътя

...
Искрено се радвам, че Република Северна Македония успешно приключва пътя
Коментари Харесай

Караянчева: България и Северна Македония са стратегически партньори в НАТО СНИМКИ

Искрено се веселя, че Република Северна Македония сполучливо завършва пътя си за присъединение към НАТО и се надявам скоро да бъдем сътрудници и в Европейски Съюз, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща с ръководителя на Събранието на Република Северна Македония Талат Джафери, оповестиха от държавната пресслужба.

Днес от съседи нашите две страни стават стратегически съдружници в НАТО, акцентира Цвета Караянчева.

Тя добави, че, както и до момента, Народното събрание на Република България ще продължи да подкрепя напъните на Северна Македония и българските парламентаристи с подготвеност ще споделят своя опит в областите, които съставляват интерес за техните сътрудници от Северна Македония.

Председателят на Народното събрание напомни, че България беше една от първите страни, които ратифицираха Протокола за присъединение на Северна Македония към НАТО.

Това беше следващ израз на нашата поредна поддръжка за евроатлантическата интеграция на Република Северна Македония, съобщи Цвета Караянчева.

Тя акцентира, че България продължава да бъде измежду най-твърдите поддръжници на европейската вероятност на Северна Македония, само че в никакъв случай нашата поддръжка не е била безусловна.



Очакваме от всички политически партии в Северна Македония да се отнасят отговорно и с мисъл за бъдещето, когато разясняват Договора с България, изключително в предизборния интервал, добави Цвета Караянчева.

България поддържа взимането на решение за началото на преговорния развой с Република Северна Македония и Албания още по време на Европейския съвет през март 2020 година, акцентира тя.

По-късно българската парламентарна делегация ще участва на съвещанието на Събранието на Република Северна Македония, на което ще бъде утвърден Протокола за присъединение на страната към НАТО.

Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на посещаване в Скопие във връзка утвърждението от Събранието на Република Северна Македония на Протокола за присъединение на страната към НАТО.

В състава на делегацията са ръководителят на Групата за другарство България-Северна Македония Борис Вангелов, заместник-председателят на групата Тома Биков и нейните членове Жельо Бойчев, Велислава Кръстева и Полина Цанкова-Христова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР