Искрено искате да започнете да спортувате и дори си купувате

...
Искрено искате да започнете да спортувате и дори си купувате
Коментари Харесай

Мразите фитнеса? За всичко са виновни гените

Искрено желаете да започнете да спортувате и даже си купувате абонаментна карта, с цел да ви стимулира финансовия разход. Но всичко завършва с обстоятелството, че след 2-3 тренировки решавате, че фитнес клубът е прекомерно неуместен, че след работа е прекомерно уморително да се върви там, а през уикенда си е цяло закононарушение. Позната обстановка? Ако отговорът е „ да “, тогава този текст е за вас.

Чували сме милион пъти, че всеки табиет се създава за 21 дни. По този метод, в случай че „ посредством мощ “ извършите нещо по време на този интервал, тогава в последна сметка действието ще се трансформира в рутинно, като миенето на зъби. Но по някаква причина даже 10 дни непрекъснати тренировки ви наподобяват като нанагорнище на Еверест. Питате се: „ Какво не е наред с мен? “. „ Всичко е в генетиката “, споделят учените.

Изследователи от Амстердамския свободен университет схванаха за какво един човек изпитва същинско наслаждение от спорта, а за различен той  се трансформира в безпределно изтезание. За тази цел те избраха за присъединяване в опита 115 двойки еднояйчни близнаци, 111 двойки разнояйчни близнаци, 35 братя и сестри от фамилии с близнаци и 6 двойки от фамилии, в които в никакъв случай не е имало близнаци. Всеки от участниците тренира на велотренажьор 20 минути, по-късно извършва 20-минутно тичане в комфортно движение и на финала още веднъж се връща на велотренажьора.

По време на упражнението, съгласно Medical Daily, доброволците отговаряли на въпроси на учените: по какъв начин се усещат, какъв брой старания поставят, по какъв начин правят оценка своето равнище на сила, раздразнителност и напрежение в този съответен миг. Освен това братята и сестрите били запитани какъв брой постоянно нормално упражняват и какъв брой интензивни са техните естествени тренировки, което разрешило на откривателите да оценят психическото положение на участниците по време на физическата интензивност.

Окончателният разбор на данните посочил, че еднояйчните близнаци реагират еднообразно на тренировката, което не е по този начин при другите участници в опита. Това разрешило на откривателите да позволен, че генетиката играе роля в отношението към спорта. Но макар, че опитът ясно посочил, че някои от нас имат вродено отвращение за спортна активност, никой не отхвърля обстоятелството, че спортът е потребен.

Освен, че спомага за поддържането или намаляването на тежестта, фитнесът може да увеличи настроението, доста да понижи напрежението и тревогата, да укрепи костите и да понижи риска от доста хронични болести. За благополучие, даже в случай че не сте генетично предразположени към физическа интензивност, можете да „ насилвате “ себе си, с цел да се насладите на спорта.

„ Твърде постоянно се срещам с хора, които се абонират за тренировки, които не могат да понасят – споделя физиологът Шавиз Гласко от Центъра за ръководство на тежестта. – Полезно е непрекъснато да си припомняте, че даже не доста енергични дейности, като да вземем за пример вървене с куче или танци в кухнята, се смятат за извършения „.

Други изследвания също демонстрират, че подобаващият сътрудник за тренировки е един от най-хубавите способи за триумф в това начинание. Един опит по тематиката, извършен през 2013 година, посочил, че хората, които упражняват дружно със брачен партньор, другар или член на фамилията, оповестяват за повече наслаждение от процеса (и това възприятие става още по-голямо, в случай че всичко се случва измежду природата).

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР