Искрената си благодарност изказват от община Чепеларе към инж. Едуард

...
Искрената си благодарност изказват от община Чепеларе към инж. Едуард
Коментари Харесай

29-годишен доброволец пропътува 100 км, за да гаси пожар в Чепеларско

Искрената си признателност изричат от община Чепеларе към инж. Едуард Монов от Неделино – доброволец в потушаването на пожара, който обхвана 20 дка общинска гора над с. Павелско. Разстоянието сред двете обитаеми места е 100 километра.
Когато научава от интернет страницата на община Чепеларе, че се търсят доброволци, които да оказват помощ в неутрализирането на пожара, той потегля незабавно към Чепеларе на свои разходи.
Намира общинския чиновник, който дава отговор за организирането и екипирането на доброволците, и прекарва идващите няколко денонощия на мястото на бедствието, където екипите на РСПБЗН Чепеларе, чиновници на горското и доброволци вършат всичко допустимо да не позволен пожара да се възобнови и разрасне.

За 29-годишния Едуард Монов битката с пожарите е професионално предопределение. Той има професионална подготовка “инженер по пожарна сигурност и отбрана на популацията “ от Варненския свободен университет, а от 3 години е пожарникар доброволец в Неделино.
„ С не по-малка благодарност община Чепеларе благодари и на всички, които не пожалиха време и сили да оказват помощ в потушаването на пожара – Атанас Станков, кмет на с. Павелско, който обезпечи хора и принадлежности, Атанас Брънзалов от с. Хвойна и неговата бригада от 5 индивида, и всички общински чиновници и лесничеи, взели директно присъединяване в преодоляването на обстановката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР