Искрен Веселинов е номиниран за съпредседател и председател на партиятаНа

...
Искрен Веселинов е номиниран за съпредседател и председател на партиятаНа
Коментари Харесай

ВМРО - Русе предлага да има трима съпредседатели на партията

Искрен Веселинов е номиниран за съпредседател и ръководител на партията

На извършената през почивните дни Областна конференция на ВМРО- Русе, представителите на локалните структури избраха делегатите от региона за идния на 12 февруари в София VIII ексклузивен конгрес на ВМРО-БНД. След извършените разисквания, конференцията единомислещо удостовери към този момент направената от общинските организации номинация на Искрен Веселинов за ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

Вътрешна македонска революционна организация - Русе излиза и с различно предложение за смяна в устава на партията, като отсега нататък тя да бъде ръководена от трима съпредседатели на Вътрешна македонска революционна организация. Това предложение следва историческата традиция на Организацията още от 1919 година, когато отпред застават Тодор Александров, ген. Протогеров и Петър Чаулев.

Подобен казус има и в ново време. Според членовете на ВМРО-Русе това е пътят да се получи по този начин нужната консолидация, нужна за рестарт на Вътрешна македонска революционна организация. В случай, че предлагането се одобри от делегатите на изключителния конгрес, то русенската регионална конференция номинира Искрен Веселинов да бъде един от тримата съпредседатели.

Очакванията на членовете на ВМРО-Русе са идният конгрес на Вътрешна македонска революционна организация да даде ясна тенденция за смяна и по-голяма чуваемост към проблемите на хората, да бъде оценена и кадровата политика, както и да се одобри съответна на новите условия партийна стратегия и тактика за сполучливото осъществяване на заложените в нея правила.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР