Искра от електрожен предизвика пожар в мазетата на голям жилищен

...
Искра от електрожен предизвика пожар в мазетата на голям жилищен
Коментари Харесай

Екшън и грозни номерца подпалиха блок в Кюстендил

Искра от електрожен провокира пожар в мазетата на огромен жилищен блок в Кюстендил. Екип на пожарната реагирал навреме и парно помещение с котли в седеметажната постройка на улица „ Людмил Янков “ е единствено с опушени стени, написа struma.bg.

Живущи в блока стояха обезпокоени пред входа, разяснявайки обстановката.

„ Аз излязох в 10.15 часа сутринта, той Марин си работеше с електрожена, нещо заваряваше. Казах му, че не е належащо вътре да работи, тъй като е рисково. С него обаче не можеш да излезеш на глава. Освен това електроженът е остарял и ето, като нищо може да стане беля”, разяснява 67-годишният Атанас Биков.

Огнеборците са избавили леснозапалими дървени стълби в помещението.

„ В тези остарели блокове е по този начин, няма никакво съгласие, всеки си прави каквото си желае. Никой не се преценява със съседите, че ще им навреди по някакъв метод. Ние сме като в комедийния сериал „ Етажна собственост”.

Ама би трябвало най-сетне да влезе законът за професионалните домоуправители. Те ще си получават месечни заплати и прецизно ще наблюдават обстановката във входа.

Сега да вземем за пример на нас ни протече покривът, съседка от първия етаж, а и освен тя, отхвърли да даде пари. Вика – ами на мен не ми тече, оправяйте се”, разяснява жител от „ Г” вход на блока.

„ Сега на Марин да вземат да му сформират един акт от пожарната и различен път да не се прави на майстор”, разясниха хората.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР