Искра Николова има спешна нужда от нашата помощ. Тя е

...
Искра Николова има спешна нужда от нашата помощ. Тя е
Коментари Харесай

Искра има нужда от нашата помощ в битката с коварна болест

Искра Николова има незабавна потребност от нашата помощ. Тя е майка, която за всички свои близки е признакът на нестихващи мощ и воля за битка с невъзможното. 
В продължение на към този момент 8 години Искра съумява да се бори със сполетялата я орис - рак на панкреаса.
През 2011 година ѝ откриват образувание в главата на панкреаса. След направените проучвания, лекарите вземат решение да го следят и да не се подхваща нищо. Единствено ползват хранителна диета при обострен панкреатит.
През 2014 година образуванието усилва размерите си и се постанова интервенция. При направеното хистологично проучване се потвърждава невроендокринен израстък. Направените образни диагностики откриват и голям брой метастази в черния дроб. Назначава се лекуване, от което се реализира добър надзор.
През 2016 година, за жалост, се открива градация на болестта и хиперактивни метастази. Препоръчва се PRRT LU 177. Тази терапия не се прави в България и по тази причина Искра продължава лекуването си в Швеция, Университетска болница - Упсала. Жената минава през шест курса на лекуване. След тях се установи положително повлияване на болестта. Контактите с лекарите в Швеция не престават на равнище съвещания след всеки надзорен скенер.
На 06.11.2018 година при надзорен SPET CT още веднъж се установи градация на метастазите в черния дроб. Препоръчва се нова химиотерапия.
Тази година през май след края на лечението Искра още веднъж прави скенер, който демонстрира нова градация – битката на Искра продължава.
При последната консултация с професор, завеждащ отделението по невроендокринна онкологоия в университетската болница в Упсала и вследствие на разискване от комисия със експерти в региона, лекарите от Швеция оферират да се направи радиоемболизация. 
Тази терапия е най-подходящата в тази ситуация, само че за жалост, Искра не може да бъде призната скоро в клиниката в Упсала и лекарите от там ѝ предлагат да я организира в Турция. 
И да, Искра е подготвена да продължи битката си, както го е правила всеки ден от 2011 до  днес, но за задачата обаче са ѝ нужни 44 000 евро.
Повече за това по какъв начин може да помогнете на 48-годишната майка, може да откриете в този линк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР