Исковете за обезщетения за безработица във Великобритания се понижиха изненадващо

...
Исковете за обезщетения за безработица във Великобритания се понижиха изненадващо
Коментари Харесай

Стабилизация на безработицата във Великобритания

Исковете за компенсации за безработица във Англия се намалиха изненадващо през юни с 28 хиляди след техен растеж с 566 хиляди месец по-рано, демонстрират данни на формалната английска статистика ONS, които обаче не включват 450-500 хиляди британци, които бяха пуснати в насилствен отпуск, без да получават заплати.
Тези хора се броят публично за заети, което разреши на формалната статистика да регистрира стабилизация на равнището на безработица през трите месеца до май в 3,9% при упования на финансовите пазари за покачване към 4.2 на 100.
Според ONS броят на подадените искове за компенсации за безработица се намали през юни с 28.1 хиляди до 2.631 милиона, откакто през май те набъбнаха с 566,4 хиляди. Нивото на молбите за помощи при безработица се намали през юни до 7.3% от 7.4% месец по-рано.
Британската статистика означи, че юнските данни допускат, че броят на трудово заетите е намалял с към 649 хиляди по отношение на месец март, като най-големият спад е бил при започване на въведените във Англия строги противоепидемични ограничения.
В същото време свободните работни места през интервала от април до юни бяха в най-ниските си равнища от началото на това изследване през 2001 година, достигайки 333 хиляди, или с 23% по-малко, в сравнение с по време на предходното рекордно дъно по време на световната финансова рецесия през 2009г.
Данните на ONS също по този начин демонстрират понижаване на заплащането, защото огромен брой британци бяха принудени да влязат в държавната стратегия за покриване на заплатите на работещите, намиращи се в насилствен отпуск, като те получават най-малко 80% от постоянната си заплата по програмата, макар че не са на работа.
Средното седмично общо възнаграждение, в това число бонусите, се намали през май с 0.3% по отношение на година по-рано след покачване с 1% през април, като това е първата негативна стойност от 2014 година насам и максимален спад от 2009 година
Ръстът на постоянното възнаграждение, изключвайки
бонусите, пък се забави през май до 0.7% от 1.7% месец по-рано.
Междувременно делът на хората във Англия, пътуващи до работното си място, е повишен до 50% през предходната седмица за пръв път от началото на коронавирусната обсада, демонстрира други изследване на английската публична статистика.
ONS също по този начин показа изследване, съгласно което 90% от компаниите за храни и фирмите за настаняване са създали спомагателни разноски заради ограниченията за сигурност, които бяха приложени при опитите им да отворят още веднъж след разхлабване на противоепидемичните рестрикции.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР