Искова молба срещу пет държавни институции е внесъл във Видинския

...
Искова молба срещу пет държавни институции е внесъл във Видинския
Коментари Харесай

Обезщетение от държавата искат наследници на загиналите при взрива в Горни Лом

Искова молба против пет държавни институции е внесъл във Видинския административен съд юрист Александър Кашъмов. Делото е за обезщетение на околните на починалите при гърмежа в завода за муниции в село Горни Лом през 2014 година, който лиши 15 човешки живота.
"Искът е импортиран. Сега работим по осъществяване на напътствията на съда. Предполагам, че до два месеца съвещанието по делото ще бъде планувано. Това, че в последния ден преди да изтече 5-годишният давностен период от експлоадирането на гърмежа Александър Кашъмов внесе исковата молба, за нас е преимущество, тъй като ни даде опция през тези години по Закона за достъп до публичната информация да съберем 41 документа. Според мен сме съумели да съберем справедливи условия, които се надявам, че съдът ще вземе поради ", сподели Петър Панчев от Монтана, основател за започване на делото.
Исковата молба е от името на 7 наследници на починали при гърмежа в цех "Миджур ". Те претендират страната да им изплати по 150 000 лв. обезщетение, с претекста, че институциите не са спазили редица вътрешни и интернационалните нормативни актове, забраняващи утилизирането на противопехотни мини в България. Миналата година Видинският областен съд оправда четиримата обвинени за нещастието в Горни Лом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР