Искате открита и честна комуникация с хората от вашия екип,

...
Искате открита и честна комуникация с хората от вашия екип,
Коментари Харесай

Не обсъждайте тези неща с екипа си

Искате открита и почтена връзка с хората от вашия екип, само че от време на време би трябвало просто да запазите безмълвие и да ги ръководите. Трябва да упражнявате добра преценка във връзка с връзката в офиса. Има някои неща, които вие просто не би трябвало да споделяте с екипа си.

Например, в никакъв случай не би трябвало да обсъждате персоналните си проблеми със чиновниците си. Вашата задача е да ги ръководите, а не да им стоварвате вашите страхове и тъжби. Независимо от това какъв брой зле се чувствате, в никакъв случай не споделяйте тези усеща със чиновниците си. Говорете за това с вашите сътрудници или със колегата ви.

Ето и още няколко неща, които в никакъв случай не трябва да обсъждате с подчинените:

Конфиденциално, споделено единствено с вас.  Няма значение дали става въпрос за информация, споделена ви от шеф, сътрудник или зависещ. Длъжни сте да спазите етиката, даже и информацията да визира чиновниците ви.

Информация, която те няма да схванат.  Ако би трябвало да обясните нещо, направете го тъй че екипът ви да го разбере. Ако пък не можете да разкриете обяснението по някаква причина, даже не го споменавайте. Недоизказаните неща пораждат въпроси, терзания у хората, което ги кара волно или несъзнателно да измислят клюки. А това внася напрежение в работната атмосфера.

Не казвайте всичко, което нямате време да обясните.  Това предписание важи съвсем заради същите аргументи като горното. Когато би трябвало да запознаете екипа си с нововъведения не го правете, в случай че нямате задоволително време. Отделете задоволително внимание на това, което казвате, с цел да бъде то вярно и добре разбрано.

Слухове, злословия, или други сходни.  Придържайте се към обстоятелствата. Не е ваша работа да разпространявате клюки. Те постоянно вършат работата по-трудна, в сравнение с е.

Не споделяйте страховете си.  Вашата задача е да държите надалеч от вашия екип страха, несигурността и подозрението, които са доста необятно публикувани в офиса. Разбира се може да споделите с тях вашите основателни опасения по отношение на компанията, само че не и да внасяте неустановеност в екипа си.

Лична информация за другите.  Никога не обсъждайте персонална информация за който и да е от сътрудниците, заплатата му, неговото фамилно състояние, паники. Способността ви да съумеете като управител зависи от способността ви да запазите поверителните въпроси в загадка.

Джон Рех за Management About
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР