Искате ли да разберете как работи системата за контрол на

...
Искате ли да разберете как работи системата за контрол на
Коментари Харесай

Пътна полиция показва техника на Автосалон София 2019

Искате ли да разберете по какъв начин работи системата за надзор на скоростта и видеозаснемането на инспекциите на пътя? А по какъв начин се вършат отдалечено информации за контролните точки и електронните фишове или по какъв начин се мери за съществуване на алкохол и наркотични субстанции?

Елате и вижте на едно място оборудването и техническите средства, които „ Пътна полиция “ употребява при акции и регулярния надзор за сигурност на придвижването по пътищата. За първи път те ще бъдат показани и демонстрирани в границите на Автомобилен салон София 2019 от 12 до 20 октомври в Интер Експо Център в столицата.

В зоната „ Пътна полиция “ на ревюто чиновници на Главна дирекция „ Национална полиция “ и Столична дирекция на вътрешните работи ще задоволят любознанието на изкушените от техниката и технологиите за надзор.

Е, при предпочитание от Ваша страна, може да Ви връчат и някой невръчен електронен фиш, само че сигурно ще Ви кажат и какво да вършиме, в случай че сте платили санкцията, а тя стои като неплатена в системата на Министерство на вътрешните работи. Все отново смелостта би трябвало да се възнаграждава.

Сигурността на пътя е един от главните правила в работата на всички водещи автомобилни производители. На автосалона ще забележим най-модерните технологии и системи за дейна и пасивна сигурност, основани от инженерните им екипи.

Автомобилът към този момент самичък следи пътната лента и скоростта, стопира при поява на затруднение, проучва трафика и предизвестява за тапи. Ако до неотдавна такова съоръжение бе въвеждано най-вече в товарните транспортни средства, през днешния ден леките коли все по-уверено завземат територии в региона на самостоятелните и полуавтономни системи за ръководство и удобства при шофиране.

Европейският парламент даже гласоподава въвеждането на наложителни ограничения за попречване на произшествия, като интелигентни устройства за помощ за скоростта, усъвършенствани системи за спешно прекъсване, предизвестие за сънливостта и вниманието на лидера, блокиращо устройство при приложимост на алкохол и други Очаква се да влязат в действие от май 2022 година за новите модели и от май 2024 година за съществуващите модели коли.

Ще видите какви са градивните промени в колите и по какъв начин действа всяка една от тези технологии, внедрени в моделите, изложени на Автосалона София 2019 и в тест драйв. Целта на Европейска комисия е смъртните случаи и тежките пострадвания при пътнотранспортни катастрофи по европейските пътища да намалеят на половина до 2030 година и да бъдат сведени до най-малко до 2050 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР