Искате ли да изненадате гостите си с най-известният десерт в

...
Искате ли да изненадате гостите си с най-известният десерт в
Коментари Харесай

Тирамису по оригинална рецепта

Искате ли да изненадате гостите си с най-известният десерт в света - ето и една истинска рецепта за Тирамису

Необходими Продукти

За крема


● жълтъци - 4 бр.
● захар - 1/2 ч.ч.
● марсала - 1 к.ч. вино
● маскарпоне - 400 г
● сладкарска сметана - 250 мл

За бишкотите


● еспресо - 1 ч.ч.
● марсала - 1 к.ч. вино
● захар - 1 с.л.
● бишкоти - 25 бр.
● какао - 4 с.л.

Начин на подготвяне

Сварявате мощно еспресо. Добавяте захарта и марсала, разбърквате и оставяте на страна. Ако не можете да намерите десертното вино за готвене Марсала, може да ползвате друго сладко вино или ликьор, само че по истинската рецепта за тирамису се подготвя с Марсала.

Пригответе крема. Разбивате жълтъците, дружно със захарта, до момента в който сместа побелее, като най-добре е да извършите това с миксер.Изсипвате разрушените със захарта жълтъци в купа, добавяте 1 к.ч. марсала и слагате купата в тенджера с вода и разбърквате на водна баня. Бъркате на водна баня за към 10-тина минути, до момента в който сместа се посгъсти.

Слагате купата със сместа в друга купа със студена вода, и разбърквате, до момента в който сместа изстине изцяло. Много е значимо сместа с жълтъците да е изцяло изстинала, защото в противоположен случай, добавяйки сметаната и сиренето маскарпоне ще се провиснал и сместа ще стане прекомерно рядка.

Към изстиналата примес при непрестанно бъркане добавяте леко разрушеното маскарпоне и разрушената на корав сняг готварска сметана, до момента в който се получи гъст равен крем.

Изберете правоъгълна или квадратна тава. Топвате всяка от бишкотите в сместа с кафе за няколко секунди (не повече, тъй като ще се напоят доста и ще се разпаднат) и ги нареждате на дъното на тавата.

Когато дъното на тавата се покрие с бишкоти разпределяте 1/2 от крема. Върху крема нареждате втори ред напоени бишкоти, а върху тях останалата част от крема, след което оставяте сладкиша в хладилника за 4 - 5 часа.

Преди сервиране поръсвате Тирамисуто щедро с какао.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР