Искате да спите по-добре – тогава правите секс. Около това

...
Искате да спите по-добре – тогава правите секс. Около това
Коментари Харесай

Учени от цял свят зоват: Правете секс преди сън

Искате да спите по-добре – тогава вършиме секс. Около това мнение се сплотиха редица интернационалните учени, провели проучване измежду куп двойки по целия свят.
Физиологът Патриша Макнайър назовава съня главният съставен елемент на нашия живот. Тя постоянно поучава пациентите си да се грижат повече за съня си и да му обръщат повече внимание, а в случай че има проблеми, водещи до нарушение на съня, незабавно да потърсят способи да се оправят с тях.
Изследователи от Университета на Куинсланд за поведенчески науки в Аделаида (Австралия) откриха в своите изследвания: две трети от хората спят по-добре, в случай че вършат секс преди лягане.
Попаднахме на резултатите от друго изследване на американски учени, съгласно което оргазмът, получен преди сън, играе значима роля съня.
Той покачва равнището на хормона окситоцин (друго име за него е хормонът на любовта) и в това време намалява равнището на кортизола (хормон на стреса). В резултат на това човек изпитва дълбока релаксация, след което той заспива по-бързо и спи по-здраво.
В хода на това изследване беше открито, че този развой е съвместен. Тоест тези, които спят добре, имат по-активен секс.
Оказа се, че тези, които спят по-малко от седем часа дневно, са по-малко склонни да приказват за половата си интензивност, в сравнение с тези, които спят приблизително по осем часа.
Американската психоложка Лори Минц също е уверена, че това е взаимосвързано: „ Проблемите със секса са породени от липса на сън, а неприятният сън постоянно е резултат от по-нисък полов живот “.
„ Но и двете имат една и съща причина – стрес “, безапелационна е психоложката. Тя цитира статистически данни, които разкриват, че всеки трети американец страда от хронична липса на сън. В същото време 45 % от дамите и 31 % от мъжете в Съединени американски щати се оплакват и от полови проблеми.
Сексологът Ян Кернер смята за несъмнено, че неналичието на секс постоянно предизвиква бодърствуване и нервност както при дамите, по този начин и при мъжете.
В същото време, сексологът изяснява, че след секс мъжете спят по-трудно, тъй като създават хормона пролактин, който провокира унесеност, а при дамите, след любовни удоволствия, равнището на женския хормон естроген се покачва, което способства за положителния бездънен сън.
Друго изследване на американски учени сподели, че при мъжете от недоспиване внезапно спада равнището на мъжкия хормон тестостерон, което, несъмнено, инхибира половата интензивност на мощния пол.
Що се отнася до дамите, изследване, в което вземат участие студенти от няколко просветителни институции в Съединени американски щати, сподели, че един спомагателен час сън е задоволителен за една жена, с цел да усили вероятността от интимни контакти на идващия ден с 14%. Има директна взаимозависимост сред продължителността на съня на дамата и нейната полова интензивност и назад: сънят на дамата ще бъде по-дълбок и спокоен, в случай че е имала съкровен контакт, приключил с оргазъм.
Британските учени организираха изследване на жителите на страната, по време на което откриха: положителният секс и положителния нощен сън са по-важни за положителното психическо благоденствие на хората, изпреварвайки даже материални проблеми на благосъстоянието.
Тези, които се любуват на секса преди лягане и спят добре, изпитват по-голяма приятност от живота даже и от тези, които се самоопределят като богати и сполучливи.
Любопитни изводи бяха направени и след проучванията на учени от Турция. Интервюирайки 350 двойки на възраст от 30 до 80 години, те откриха, че всички те спят по-добре и се усещат по-спокойни и предпазени от тези, които са сигурни, че до тях има сензитивен, приветлив човек, постоянно подготвен да утеши, с цел да помогне.
Изследователят Емре Селчук има вяра, че удовлетворението от връзка с колегата (говорим за всички типове взаимоотношения, в това число сексуални) дава на човек успокоение, убеденост и затова бездънен здрав сън.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР