Искате да се си спестите шума на града и да

...
Искате да се си спестите шума на града и да
Коментари Харесай

Страхотен уикенд за без пари? Ето къде!

Искате да се си спестите шума на града и да си прекарате в действителност необикновено? Имаме няколко хрумвания за вас!

Ако се чудите къде да прекарате страхотни почивни дни покрай София и то без да влагате съвсем никакви средства, новото видео във влога Urban Life дава няколко страхотни хрумвания в тази тенденция!

Симеоновски езера

Това е мястото, където човек за броени минути не помни за градската среда, потъвайки в гората.

До Симеоново се стига с градски превоз – рейс 67, и по-късно са ви нужни още към 30 минути пешком. Мястото разполага с шезлонги, пейки, беседки, масички и изобщо - всичко нужно, с цел да си изкарате добре и да се насладите на един спонтанен пикник измежду природата.

Ще се влюбите в това място – няма и помен от шума от града, по тази причина просто си вземете кошница за пикник и добра компания... и се радвайте на живота! Несравнимо е чувството да започнеш деня си измежду природата, където чуваш песента на птичките и ромоленето на потока.

Природозащитен информативен център “Витоша”

Центърът е основан във връзка 60-тата годишнина на Природен парк “Витоша” и отваря порти през май 1998 година. Разположен е на 5 минути от кв. „ Драгалевци “, в Музея на Витоша, където е събрана цялата история на планината.

Музеят е безвъзмезден, работи всеки ден от 9:00 до 17:30 ч., а гледката към съвсем цяла София е феноменална!

За страдание, сега Орнитоложката кула, откъдето се вижда града, е затворена заради зачестили вандалски прояви. Интересен факт е, че там има даже и външен фитнес!



Копитото

Копитото е в местността Витоша, ситуирана тъкмо над София.

Вижда се вижда от съвсем целия град като връх с особена форма, откъдето идва и името. Там на 1345 m височина през 1985 година е построена телевизионна кула Копитото, която обслужва София и Софийска област.

Копитото е в действителност най-красивото място до София, където можеш да си изкараш супер готино с минимални средства! От „ покрива на София “ се открива прелестна панорама, подобаваща за отдих, а за какво не и за сантиментални оферти?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР