Искате да похапнете печен щурец? Няма проблем! Можете да си

...
Искате да похапнете печен щурец? Няма проблем! Можете да си
Коментари Харесай

Ядливи насекоми се появиха в британски супермаркети

Искате да похапнете печен щурец? Няма проблем! Можете да си купите от супермаркета във Англия. Една от веригите супермаркети там към този момент предлага ядливи инсекти, съобщи Ройтерс.

Целта на самодейността е да се предизвикват "устойчивите " източници на храна, които "произвеждат " по-малко парникови газове. Диетолози и учени отдавна хвалят потреблението на инсекти като резистентен и на ниска цена източник на протеини. Насекомите могат да бъдат богат източник на мазнини, протеини, витамини, минерали и фибри, съгласно Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие.

Нарастването на световното население и разширението на междинната класа усилиха потреблението на глава от популацията с 50 % през последните четири десетилетия. Но експерти предизвестяват, че интензивното развъждане на посеви и риболова с комерсиални цели ще имат влияние върху околната среда.

В световен проект минимум 2 милиарда души ядат инсекти. Тази "храна " изисква по-малко земя и вода за развъждането й, в сравнение с да вземем за пример една крава. Над 1900 типове инсекти са употребявани за издръжка, съгласно данни на Организацията на Организация на обединените нации по прехраната и земеделието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР