Искате да отслабнете? Прочели сте или са ви посъветвали да

...
Искате да отслабнете? Прочели сте или са ви посъветвали да
Коментари Харесай

8 грешки, които да избягвате при HIIT тренировка

Искате да отслабнете? Прочели сте или са ви посъветвали да започнете с интервални високоинтензивни тренировки? Да, те в действителност работят, тъй като са свързани с доста експлозивност и горят бързо калории. Но в случай че човек не внимава, в устрема си бързо да понижи тежестта си, се впуска лудо да спортува и позволява неточности.

Спортувайте оптимално дейно и интензивно като избягвате следното:

Темпо за сметка на качество

HIIT тренировките постоянно са на високи темпове, което кара доста хора да бързат, правейки неправилно придвижванията. В резултат може да се сдобиете с някои неприятни болежки и контузии и ниска успеваемост от упражненията.

Започнете с по-бавно движение. Научете придвижванията вярно и по-късно се впуснете в по-динамичното им осъществяване.

Игнорирате модификациите

В съзнанието може би модифицирането понижава успеваемостта на упражнението, само че това не е по този начин. По-добре тренирайте без контузии и по силите на тялото ви, в сравнение с да се изхвърляте в извършения, които не сте научили вярно и които толкоз ви затрудняват, че сте на ръба на травма.

Вдигате тежести, които не са ви по силите

Вдигането на тежести е част от HIIT тренировките. Тъй като динамичността при осъществяването им е висока, е значимо да ползвате тежести, които ви разрешават да се придържате към темпото като запазвате качеството.

Дори инструкторите да употребяват по-големи тежести, не ги следвайте сляпо, а се съобразете със положението и потенциала на тялото си все още. С времето може последователно да увеличавате тежестите.

Носите прекомерно стегнати и ограничаващи облекла

Тялото ви би трябвало да диша и да се движи свободно. Когато вършиме HIIT тренировки, вие го товарите на цялостни обороти и по тази причина би трябвало да се чувствате добре и да ви е комфортно.

Заложете на леко по-широки тениски и потници от специфична спортна материя, която да всмуква потта.

Не загрявате и не разтягате добре

Докато извършения като карането на кънки и йога ви разрешават да не загрявате доста интензивно, при HIIT тренировките това е неприемливо. Имайте поради, че те са предизвикателство за тялото и задействат съвсем всички мускулни групи, тъй че би трябвало да сте загрели добре.

Високата активност изисква да приключвате последователно, намалявайки придвижването със наложително разпъване, което да отпусне мускулите, които са се натоварили грубо.

Тренирате на гладно

С риск да се повторим – това са мощно натоварващи тренировки, по тази причина би трябвало да сте заредили тялото с сила. Не тренирайте на гладно, може да ви прилошее.

Хапнете чисти въглехидрати час преди тренировката.

Не пиете вода

По време на този вид тренировки се потите два пъти повече, в сравнение с при друга спортна активност. За задачата би трябвало да хидратирате добре тялото. Чаша вода 15-20 минути преди старта, 1 чаша на глътки по време на цялата подготовка и 1-2 чаши вода по-късно е оптималният вид.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР