Искате да изненадате гостите си с изключително вкусен шоколадов десерт

...
Искате да изненадате гостите си с изключително вкусен шоколадов десерт
Коментари Харесай

Чийзкейк браунита

Искате да изненадате гостите си с извънредно апетитен шоколадов десерт – ето нашето предложение: мини чийзкейк браунита, които сигурно ще издигнат настроението на всички ваши посетители и те ще изискат рецептата незабавно. А ето я и нея!

Необходими артикули:
За пласта с крем сирене:
300 g
1/3 чаша захар
1 ванилия
1 яйце
За шоколадовия пласт:
60 g нарязан на едро шоколад
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. какао
3/4 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. кристална захар
1/2 ч.ч. ярко мляко
2 огромни яйчни белтъка
1 с.л. масло Lurpak
3 супени лъжици олио
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол

Приготовление:
1. Започнете с приготвянето на пълнежа на пласта с крем сирене. Сложете в купа и разбъркайте благодарение на миксер на междинна скорост. След това прибавете захарта и ванилията и бъркайте до момента в който сместта стане доста пухкава. Оставете настрани при подготвеност.
2. Загрейте фурната до 200 градуса.
3. За да приготвите сместта за браунито разтопете шоколада и маслото. Сложете съставките дружно с олиото в купа и ги разтопете на водна баня или в микровълнова фурна. Температурата не би трябвало да е прекомерно висока, с цел да не се скапе текстурата на шоколада.
4. В купа смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта. След това прибавете кафявата и бялата захар и разбъркайте добре.
5. В друга купа разбийте млякото, белтъците и ванилията. Добавете към тях шоколадовата примес и бъркайте до момента в който сместта стане гладка, гъста и леко лъскава. Малко по малко прибавете сместа с брашното като разбърквате добре до приемането на хомогенна примес.
6. От получената примес отделете ¼ и я оставете настрани. Останалата част разпределете в тава за печене, застлана с лист хартия, посипан с брашно и намазан с масло. Разпределете отмерено брауни сместа. След това от горната страна деликатно разпределете пълнежа с. Отгоре разпределете останата брауни примес.
7. Печете за 40 или 45 минути до момента в който горната част придобие коричка (браунито би трябвало да резервира влагата си вътре).
8. Оставете да се охлади изцяло, преди да сервирате. По предпочитание може да украсите от горната страна с разрушена сметана или горски плодове.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР