Искате да имате достъп и да контролирате вашето Windows PC

...
Искате да имате достъп и да контролирате вашето Windows PC
Коментари Харесай

Достъп до РС-то от iOS и Android

Искате да имате достъп и да контролирате вашето Windows PC от смарт телефона или таблета? Microsoft Remote Desktop разрешава достъп от един компютър на различен, а с Remote Desktop приложението за iOS и Android, можете да влезете в PC-то си, да преглеждате каквто ви би трябвало и като цяло, да работите с компютъра си, по този начин все едно сте пред него, само че посредством мобилно устройство. Ето по какъв начин...



Отдалечен достъп

Прочетете още: Ръст на PC пазара с помощта на бизнес компютрите

Първо, би трябвало да сте сигурни, че вашият Windows компютър е надъхан за далечен достъп. За да извършите това, отворете Control Panel. В полето за търсене в горния десен ъгъл напишете " remote ". От получените резултати, изберете " Allow remote access to your computer. "





Позволяване на отдалечена връзка

На прозореца System Properties при таба Remote, позволете опцията " Allow remote connections to this computer ". Също по този начин, можете да сложите отметка и на " Allow connections only from computers running Remote Desktop with Network Level Authentication (recommended) ". Не забравяйте да дадете OK, с цел да пандизите прозореца.





iPhone или iPad

Тези от вас, които желаят да имат достъп до компютъра си от iPhone, iPad или iPod touch, могат да смъкват приложението Remote Desktop. След инсталацията, пуснете приложението от съответното мобилно устройство.



Добавяне на компютъра

Тапнете върху плюс признака (+), с цел да добавите името на компютъра, който желаете да достъпите. Ще се появи " Add New " прозорец, който ще ви попита какъв вид устройство желаете да добавите. Изберете опцията " Desktop ".



Намиране на компютъра

Новопоявилият се Desktop прозорец ще изиска да въведете името или IP адреса на PC-то. Ето по какъв начин да намерите и двете. За да видите името на компютъра, под която и да е версия на Windows, отворете Control Panel. В полето за търсене, въведете " computer name ". От получените резултати, кликнете на линка " See the name of this computer ".





Името на компютъра

Ще откриете името на компютъра в секцията " Computer name, domain, and workgroup settings ".



IP адреса

За да видите IP адреса на PC-то, отворете Command Prompt и напишете " ipconfig ". IP адреса ще е изписан против IPv4 Address.





Връщаме се към Remote Desktop

Връщаме се към приложението Remote Desktop – тапнете върху полето PC Name. Сега изберете името на компютъра или IP адреса в полето " Host name or IP address ". Не забравяйте да тапнете върху " Done ".



Добавяне на потребителски акаунт

Следващото поле се отнася към потребителския акаунт, който ще употребявате за достъп до отдалечения компютър. Това ще е акаунт на самия компютър, като да речем, персоналният ви Microsoft акаунт или локалният ви акаунт. Ако желаете всякога да въвеждате името и паролата когато ползвате отдалечената връзка, тогава оставете полето празно. В противоположен случай, тапнете върху полето " User Account ". При появилият се прозорец " User Accounts ", изберете опцията " Add User Account ".



Въвеждане на акаунт

При прозореца " Add User Account " въведете името и паролата за акаунта, който желаете да употребявате при отдалечения достъп. Тапнете върху " Save ".

Персонализиране

Изберете полето " Additional Options ". Тук можете да добавите име за самата връзка, в случай че не желаете да употребявате името на компютъра. Освен, в случай че не планирате да употребявате мобилното си устройство за достъп до РС-то отвън домашната мрежа, можете да пропуснете полето Gateway. Sound полето дава избор дали да има тон на мобилното устройство или компютъра, или въобще да се изключи.

Полето до Swap Mouse Buttons разрешава да размените левият и десният бутон на мишката. А полето до Admin Mode разрешава да се свържете към PC-то като админ, с цел да имате цялостен надзор над всички варианти, функционалности и данни.

Когато приключите с преглеждането и настройването на всичките спомагателни варианти, тапнете на Desktop линка, с цел да се върнете на предния екран.



Save Desktop

На прозореца Desktop тапнете върху линка Save.



Избиране на компютъра

Сега тапнете на името и иконата на компютърната връзка, която настроихте преди малко.



Удостоверяване

Първият път когато се опитате да получите достъп до компютъра, Remote Desktop ще пожелае да удостовери връзката като законна. Включете опцията " Don " t ask me again for connections to this computer " и дайте Accept. Сега към този момент ще можете да се свързвате непосредствено и на екрана на мобилното ви устройство ще се появи десктопа на компютъра.





Лентата с принадлежности

Сега към този момент можете да отваряте стратегии и прозорци, да менажирате десктопа и да вършиме всичко, което ви е належащо на компютъра. В помощ към контрола на отдалечената връзка, приложението ще покаже дребна лента с принадлежности в горната част на екрана. Иконата с лупата ще ви приближи екрана, а в случай че я тапнете още веднъж, ще ви отдалечи. Иконата с клавиатурата ще изведе клавиатурата на мобилното устройство, с цел да въвеждате текст, където ви потрябва.



Странични ленти

Ако тапнете на иконата хамбургер, ще се покажат страничните ленти. При лявата, можете да тапнете на иконата " Start New ", с цел да започнете нова сесия за далечен достъп с различен компютър. При дясната, можете да тапнете на Home бутона, с цел да се върнете на началния екран на Remote Desktop приложението. Иконата " Mouse Pointer " ще ви пусне курсур на мишка, който да употребявате при актуалната си сесия на далечен достъп. Чрез " End Session " иконата, приключвате сесията.





Промяна на настройки

Има една основна категория, която евентуално бихте желали да пипнете и да разгледате. Първо, тапнете на " End Session " иконата, с цел да прекратите сесията. След това се насочете към Gear иконата (зъбчатото колело) в горния ляв ъгъл. Тук са главните настройки на приложението. Ако имате потребност от помощ, съвет за конфигурация и впрочем, тапнете върху иконата с въпросителния знак (до Gear иконата).



Показване на резолюцията

При главния екран с настройките, можете да изберете Display Resolution.



Промяна на резолюцията

Оттук се управлява по какъв начин ще се появява екрана на отдалечения компютър върху мобилното устройство. Можете да запазите резолюцията по дифолт или да преминете към резолюция близка до тази на мобилното устройство.





Android

Remote Desktop за Android работи идентично с iOS разновидността си. Като свалите и инсталирате приложението, първият екран ще ви накара да приемете лицензионните условия. Оттам насетне, следвайте същите стъпки разказани и при iOS приложението – от въвеждането на име и акаунт, до самите настройки по свързването. При първото ви свързване към РС-то потвърдете връзката, като сложите отметка на " Never ask again for connections to this PC " и тогава натиснете Connect.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР