Искате да бъдете разпознаваем като човек, който завършва качествено и

...
Искате да бъдете разпознаваем като човек, който завършва качествено и
Коментари Харесай

3 случая, в които може да откажете задача

Искате да бъдете различим като човек, който приключва качествено и в период всяка задача, която е поел. Искате да бъдете видяни от вашите ръководители с вярата, че това ще помогне за развиването на вашата кариера.

Да поемате всяка задача, която ви се разпореди, обаче не постоянно води до стремежи резултат. Всъщност, има случаи, когато да кажете „ не “ е най-добре и в интерес за вашата известност, кариера и даже компания.

Как може да разберете по кое време е верният миг, с цел да откажете дадена задача? Експертите от Monster.com препоръчват да не поемате нова работа в тези три случая:

1. Когато не разполагате с нужните запаси

Има разлика сред това да мислите, че няма да се справите и това да сте 100% сигурни, че няма да съумеете. Възможността за неуспех сама по себе си не е задоволителна причина да се откажете от даден план, тъй като някои неуспехи могат да бъдат значими уроци и опит за вас и вашия екип, споделя Кели Миърбот, управнически треньор и шеф на на You: Loud & Clear във Филаделфия. Ако след добър разбор и обзор на препоръчаната ви задача осъзнаете, че няма да можете да извършите това, което се чака от вас, то най-добре е да се оттеглите в точния момент.

Как може авансово да прецените крайния резултат? Първо се запитайте дали имате всички нужни принадлежности и запаси, с цел да завършите задачата качествено. Това може да включва достъп до данни, спомагателна работна ръка, особено съоръжение и други

Във ваш интерес е да постигнете допустимо най-хубави резултати, а това не може да се случи, в случай че нямате нужната основа, върху която да изградите триумфа. Ще може ли един строителен екип да направи страхотна къща единствено с чук и дърво? Едва ли. Освен това, крайният артикул няма да послужи добре за репутацията на екипа.

„ Ако възможният неуспех може да навреди съществено на вашата професионална известност, от време на време е по-добре да откажете или да употребявате диалога, с цел да договорите разнообразни упования по отношение на задачата. “, споделя Лорън Стил, кариерен съветник и създател на Careerevolution Group.

Обяснете на вашия началник за какво ресурсите, с които разполагате, не са задоволителни и посочете това, от което се нуждаете, с цел да постигнете изключителни резутати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР