Искат оставката на Карлос Гон от Мицубиши“Японската автомобилостроителна компания Мицубиши“

...
Искат оставката на Карлос Гон от Мицубиши“Японската автомобилостроителна компания Мицубиши“
Коментари Харесай

Искат оставката на Карлос Гон от „Мицубиши“

Искат оставката на Карлос Гон от „ Мицубиши “
Японската автомобилостроителна компания „ Мицубиши “ ще предложи на Борда на шефовете неотложно да освободи ръководителя на концерна „ Рено-Нисан-Мицубиши “ Карлос Гон, който е арестуван по съмнение във финансови измами. Това заяви телевизия Си Ен Би Си.

„ В отговор на задържането на Гон и по отношение на това, че хипотетичното нарушаване е обвързвано с корпоративното ръководство и спазването на нормите, на борда на шефовете ще бъде препоръчано неотложно да освободи Гон от длъжността ръководител на Борда на шефовете и шеф на „ Мицубиши Моторс Корпорейшън “, се споделя в изказването.

В него се показва, че компанията е подготвена да организира вътрешно разследвано, с цел да откри, дали Гон е направил някакви нарушаване в „ Мицубиши “.

По-рано Токийската прокуратура задържа Гон и члена на Борда на шефовете на компанията Грег Кели по съмнение, че са нарушавали неведнъж японското финансово законодателство. По-конкретно, Гон и Кели се подозират, че съзнателно са занижавали информацията за техните приходи за избягването на заплащането на налози. В интервала от 2011 до 2015 година те са занижили данните за своите приходи с съвсем 50 милиарда йени /около 446,4 милиона $ по настоящия курс/. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР