Искът на 102-годишната вдовица от Лом срещу Петър Волгин (по

...
Искът на 102-годишната вдовица от Лом срещу Петър Волгин (по
Коментари Харесай

Това ще е тест за правораздавателната ни система, казва адвокатът на делото срещу Волгин

Искът на 102-годишната вдовица от Лом против Петър Волгин (по паспорт Георгиев) обезпечено ще се преглежда до трета инстанция - Върховния касационен съд, откакто е покрита минималната сума за задачата - 5001 лева Това заяви пред Клуб Z адвокатът Веселин Видолов във връзка желае, който бе импортиран в петък.

Възрастната дама, чийто брачен партньор е погубен през 1945 година без съд и присъда, заведе дело срещу водещия в Българското национално радио за репликата му в обществените мрежи, оправдаваща Народния съд. Тя бе предявила непълен иск - защото не можеше да си разреши държавната такса от 4% върху цялата сума. Десетки жители, измежду тях и депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков, обаче помогнаха за покриване на разноските - и започнаха да събират средства и за групов иск против Волгин. 

Десетки жители желаеха да се причислят към желае с претекста, че техни родственици - главно дядовци и татковци, също са убити от Народния съд и те се чувстват обидени от поста на Волгин.

Софийският градски съд към този момент отхвърли настояването за поръчителство на бъдещия иск с  претекста, че водещият от БНР има право на " персонално мнение ", и може да го съди единствено упоменатият в поста банкер Левон Хампарцунян:

" Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ", написа Волгин във фейсбук при започване на годината.

Според юрист Видолов всеки има право на персонално мнение, само че не всяко персонално мнение може да бъде изказвано обществено. В случая обаче се показва мнение в поддръжка на режим, който е разгласен за незаконен със закон.

" Можеш да имаш всяко мнение, само че не всяко можеш да изразяваш, тъй като от време на време визира други хора. Мога да съм хомофоб, ксенофоб или расист, само че нямам право да вървя да наскърбявам други хора. Ще се появят хора, които ще кажат, че Холокостът не е нещо неприятно, и расизмът не е нещо неприятно, всичко може да бъде персонално мнение. "

Според юриста предварителното решение на съда е знак, че има сформира, които към този момент са си построили отзиви по случая.

" Считам, че произнасянето на три инстанции ще е тест за нашата правораздавателна система - дали сме пораснали задоволително, с цел да сложим граница не на свободата на словото, а сред свободата на словото и злоупотребата с нея ", означи Видолов.

Груповият иск, за който към момента тече подготовка, може да бъде и против Волгин, и против БНР - в случай че се откри, че водещият е изразявал такива тези и в народен ефир.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР