Искат да ми прехвърлят чужди отговорности и дългогодишната безотговорност на

...
Искат да ми прехвърлят чужди отговорности и дългогодишната безотговорност на
Коментари Харесай

Управителят на София област не иска да е изкупителна жертва за яз. Бели Искър

" Искат да ми трансферират непознати отговорности и дългогодишната безнаказаност на страната по отношение на бент. " Бели Искър ". Кой е по-удобен за Прокурор от Областния шеф, излъчен от Политическа партия " АТАКА ", разяснява регионалният шеф на Софийска област Илиан Тодоров, по отношение на проблема за бент. " Бели Искър ".

Язовир " Бели Искър " е обществена държавна благосъстоятелност с предоставени права на ръководство на Министерство на районното развиване и благоустройството, в осъществяване на инструкции на Върховна административна прокуратура от 18 януари 2017г.

Според Тодоров, " ето и за какво през днешния ден от Прокуратурата на Република България настояват следното: " Съставен е акт на министъра на районното развиване поради безучастие и неналичието на ремонт на стената. Актът е от месец август 2017 година. Стартирано е административно производств ".

 Цацаров желае от Борисов да се задейства за язовир Обновена
Цацаров желае от Борисов да се задейства за язовир " Бели Искър "

Има установени проблеми, призна Фандъкова

През 1999 година Столична община отдава на концесия бент. " Бели Искър " на Софийска вода за период от 25 години. Плащанията по концесионния контракт от страна на Софийска вода постъпват напълно по сметка на Столична община.

" Явно е, че концесионерът " Софийска вода " желае само да печели на гърба на българите. Концесионерът непрекъснато покачва цените на водата за крайните консуматори , а когато има потребност от ремонтни действия на употребяваните уреди, същите би трябвало да бъдат осъществени от и за сметка на жителите и страната , а не от оня, който печели от тях от продажбата на вода - " Софийска вода ", разясняват от кабинета на регионалният шеф.

" Министър-председателят на Република България господин Борисов резолира писмото от основния прокурор господин Цацаров не до Областния управите л на Софийска област, а до министрите на стопанската система, на екологията, на районното развиване и до кмета на София, които да подхващат незабавни ограничения и да изпълнят рекомендациите по допустимо най-бързия метод " , изясняват от регионалната администрация на София област.

 Обезопасиха язовир
Обезопасиха язовир " Бели искър "

Предстои реорганизация на язовирната стена

Въпреки че бент. " Бели Искър " не е благосъстоятелност на Софийска област, Илиан Тодоров е подготвен да избере план за подсилване на стената на язовира. Готов е и да подхваща ремонтни действия, само когато публично получи сходен план, нужното финансиране за СМР и щатни бройки за експертен състав, който да реализира техническата употреба на язовира и оборудванията към него.

" Все някой би трябвало да оправи тази неразбория и дългогодишното " изплъзване " на редица министри, кметове и държавни чиновници като цяло ", добавя Тодоров.

 ДАМТН издава на язовирите единствено наставления без период
ДАМТН издава на язовирите единствено наставления без период

Проверка на прокуратурата открива 81 язовира в предаварийно положение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР