Искат 15 евро на месец за управление на продажбитеФалшиви касови

...
Искат 15 евро на месец за управление на продажбитеФалшиви касови
Коментари Харесай

Крият оборота със софтуер

Искат 15 евро на месец за ръководство на продажбите


Фалшиви касови бележки са най-разпространеният трик за укриване на оборот от търговците. При инспекциите на Национална агенция за приходите в зимните курорти към този момент са запечатани за период до един месец десетина обекта – магазини и заведения, научи “Труд ”. Като в безспорни всички случаи компаниите са употребявали програмен продукт за ръководство на продажбите, посредством който са укривали оборота.

Използва се специфичен програмен продукт, който разрешава на продавача откакто вкара данните на продажбата да направи избор – да принтира същинска касова записка и сумата да остане във фискалната памет на касовия уред, или да отпечата и даде на клиента подправена записка от принтер, който не регистрира оборота.

Именно поради тези случаи беше изменена наредбата за отчитане на оборотите и всички регистрирани по Данък добавена стойност компании до края на март би трябвало да употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите, който е утвърден от Национална агенция за приходите. Като задачата е след въвеждане на данните за продажбата автоматизирано да се отпечатва касова записка и оборотът да се регистрира.

На пазара към този момент има утвърдени софтуерни артикули, които се оферират на търговците на цена от 14-15 евро на месец. Всяка компания би трябвало да се свърже с производителя на касовия й уред с цел да уточнят постанова ли се промяна на касовия уред и потребления програмен продукт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР