Искаш пилешко? Ние сме ти донесли всичко, за да си

...
Искаш пилешко? Ние сме ти донесли всичко, за да си
Коментари Харесай

Тези петима гении са били вегетарианци

" Искаш пилешко? Ние сме ти донесли всичко, с цел да си го приготвиш сама ", споделил един път Лев Толстой на вуйна си и ѝ сервирал жива кокошка и един нож. Той е един от петимата гении-вегетарианци, които Ви представяме тук:

Алберт Айнщайн

Ексцентричният академик едвам в преклонна възраст се отхвърля от месото. Изглежда обаче, че и преди е имал скрупули на съвестта. " Винаги ми се е коствало, че човек не е роден да бъде див звяр ", четем в едно писмо, написано от Алберт Айнщайн.
 Алберт Айнщайн Guliver/Getty Images
Александър декор Хумболт

Роденият в Берлин академик минава за един от най-значимите откриватели в историята. Той се отхвърля от месото освен от почитание към животните, а и от екологична позиция. " Там, където живее един ловджия, биха могли да живеят 10 овчари, 100 земеделци и хиляда градинари ", написа той.

Лев Толстой

Той минава за исполин измежду съветските писатели. Лев Толстой трансформира коренно метода си на живот в преклонна възраст. Спира да употребява освен месо, само че и алкохол и цигари. Искал е и да мисионерства. Веднъж споделил на една своя вуйна следното: " Искаш пилешко? Ние сме ти донесли всичко, с цел да си го приготвиш сама ". И ѝ сервирал жива кокошка и един нож.-->
 зеленчуци ThinkStock/Getty Images
Йохан Волфганг декор Гьоте

Той става вегетарианец от угриженост за здравето си - както за физическото, по този начин и за духовното си положение. Писателят и стихотворец Йохан Волфганг декор Гьоте е вярвал, че вегетарианската храна предизвиква хубавичко и трезва мисъл.

Леонардо да Винчи
Едва ли има сфера, в която той да не е изпъквал като талант: роденият през 1452 година Леонардо да Винчи е бил художник, проектант, академик, откривател и мъдрец. Той е оставил на хората след себе си и своите пророчества. " Ще пристигна време, когато хората като мен ще гледат на убийците на животни със същите очи, с които гледат през днешния ден на убийците на хора. "

 Леонардо да Винчи

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР