Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете

...
Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете
Коментари Харесай

Исканията за оставката ми са от наследниците на номенклатурата, няма да я подам: Гешев

" Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете на номенклатурата и репресивния режим ", съобщи в изявление за bTV основният прокурор Иван Гешев.
" За мен е загадка по какъв начин почтените жертви на тоталитарния режим изричат поддръжка за дейностите на основния прокурор, а наследниците на комунистическата номенклатура, внуците и синовете им желаят оставката на основния прокурор ", добави той.

Обвинител №1 призна, че е допускал неточности през годините, само че като най-съществена уточни това, че продължава да мисли, че може да промени всичко, което се случва в страната, към по-добро и в посока правдивост. Грешка, която по думите му продължава да прави.

На въпрос кой стартира войната сред институциите, Гешев отговори:

" Не става въпрос за война сред институциите, а за война против правосъдната власт и прокуратурата ”, съобщи той. " Ние започнахме война с престъпността, с олигарси. За първи път бяха повдигнати обвинявания на членове на настоящо държавно управление ", сподели основният прокурор.
По мотив влизането на прокуратурата в президентството и това има ли наказани две години и половина по-късно,

Гешев съобщи, че прокуратурата се управлява от закона, а съдът постановява избрани присъди.
" Няма недосегаеми хора и хора, които не следва по отношение на тях да се осъществя наказателна отговорност, в случай че са налице съответните законови учредения. Никой няма да бъде покровителстван, никой няма да бъде защитаван, а ще съблюдаваме закона. Това е разграничителната линия ", сподели още основният прокурор.
" Няма да разреша като основен прокурор политиците да влияят на самостоятелната правосъдна система ", безапелационен бе той.

Запитан по какъв начин ще разяснява изказванията на Румен Радев, че мафията употребява прокуратурата за политически репресии, Гешев още веднъж съобщи, че няма да взе участие в политически диалози, които нарушават българската Конституция.

Кирил Пламенов

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР