Исканията на Украйна към Германия, включително настойчивите призиви за изоставяне

...
Исканията на Украйна към Германия, включително настойчивите призиви за изоставяне
Коментари Харесай

Германия разтревожена от исканията на Украйна

Исканията на Украйна към Германия, в това число настойчивите апели за занемаряване на газопровода " Северен поток 2 " и за доставка на оръжия, стават все по-безумни. Това съобщи депутатът в Бундестага от партия " Алтернатива за Германия " Щефен Котре, представен от ТАСС.

" Съдържанието и тонът на настояванията на Киев за жалост стават все по-безумни. Съвсем неотдавна украинският дипломат в Германия направи изцяло несравними исторически паралели ", означи Котре. Той настоя двете страни да се върнат към спокоен и настоятелен разговор.

Украйна към този момент не може да бъде подкрепяна едностранно, в случай че не успее да извърши своята част от Минските съглашения, безапелационен бе Котре.

Според него доставянето на оръжие за Украйна би се трансформирало във съдбовен политически сигнал и единствено би довело до още по-голяма ескалация на напрежението.

Освен това, даже с нашите оръжия Украйна няма да може да се отбрани от хипотетична съветска инвазия, акцентира немският народен представител.

Той посочи, че Русия не желае нищо друго с изключение на попречване на разширението на НАТО към нейните граници.

" Това е разбираемо от геополитическа позиция и е елементарно да се одобри. Този тип разширение на НАТО, явно, е изцяло недопустимо за руснаците ", означи Котре.

Припомняме, досега Германия отхвърля да достави оръжия на Украйна. Същевременно обаче Берлин е под сериозен напън от свои сътрудници от Европейски Съюз, изключително Полша, балтийските страни и Съединени американски щати, които упорстват за отправяне на " ясни сигнали " към Москва. Някои украински представители намерено упрекнаха Германия, че е " предала приятелите си ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР