Исканията на работодатели и бизнес е било компенсацията за небитовите

...
Исканията на работодатели и бизнес е било компенсацията за небитовите
Коментари Харесай

Бизнесът не вижда чуваемост за цените на тока

Исканията на работодатели и бизнес е било компенсацията за небитовите консуматори да е в размер на 75% за сдруженията, като остават 25% да са за капитализация на сдруженията. Това сподели Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България пред Българска национална телевизия. Той изясни по какъв начин са протичали договарянията - първо имало среща с премиера, само че не участвали от Министерство на енергетиката, след това имало среща и с министъра на енергетиката, само че не участвал министърът на финансите. А на срещата работодателите желали отговори от МЕ, само че то " нямало предпочитание да им отговори ".

По думите на Иванов имало кардинална сделка за отплата за скъпата цена за небитовите консуматори, само че форматът останал да се посочи с МЕ - " настройката обаче била за осъществяване на пазарлък ".

Добрин Иванов добави, че от Министерство на енергетиката са посочили цифри, които са били радикално разнообразни от числата на техните специалисти за индустриална цена на производителния микс - в пъти. " Например индустриалната цена на АЕЦ " Козлодуй ", Иванов сподели, че е 55 лева на мегават часа, по тяхна информация, а през вчерашния ден било обявено, че е 133 лева на мегаватчаса.
 Бизнесът излиза на митинг след отказани обезщетения за скъпия ток
Бизнесът излиза на митинг след отказани обезщетения за скъпия ток

Работодателите не срещнаха схващане от властта на днешната среща

" Имаме протестна подготвеност за 18-и май, мобилизирани са всички браншови организации " , уточни той. Нещо е комплицирано в нашата страна, в България работодателските организации стачкуват повече от синдикатите, договаря се с страната, само че няма чуваемост ", изясни Иванов.

По думите му има български фактори да имаме по-висока инфлация от Европа, а точно, че държавното управление е закъсняло с мярка за понижаване на цената на тока за бизнеса. " Бизнесът желае предвидимост за доставки на артикули след 6 месеца, с цел да калкулира цените ", безапелационен е Добрин Иванов.

От думите му стана ясно още, че работодателите поддържат и митинга на превозвачите . Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи, посочи, че митингът им няма да пречи на матурите на учениците, само че разяснява: " Не виждаме секване на гледните точки сред превозвачи и министерство на превоза и се движим в два разнообразни коловоза ", сподели той.
 Преразпределят парите по стратегиите за обезщетенията за тока и газа
Преразпределят парите по стратегиите за обезщетенията за тока и газа

Измененията касаят разпределението на индикативните бюджети по обособените периоди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР