Исканията на протестиращите трябва да са ясно обособени и конкретно

...
Исканията на протестиращите трябва да са ясно обособени и конкретно
Коментари Харесай

Весела Лечева: Оставката не решава въпроса, младите трябва да имат конкретни искания

Исканията на протестиращите би трябвало да са ясно обособени и съответно посочени , съобщи в предаването " Тази неделя " по БТВ заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Весела Лечева. Тя разяснява митингите, като уточни, че откакто апелите са този митинг са да бъде честен, " ще бъде заслужено всеки един от нас, по отношение на своята съвест и морал, да приема онази поддръжка, която ще отговори на неговите упования ". Според нея, хора, които не са въплъщение на морал, " е редно да се разграничим от тях ", визирайки изказванията за платени стачкуващи.
Засегната бе и тематиката за покушението над брачна половинка й Манол Велев - 13 години по-късно към момента казусът не е завършен. Весела Лечева бе безапелационна и, че не познава Васил Божков персонално, а единствено от медиите. " Той е надалеч от моите показа за образец и подражателство. Страхувам се от Божков! Изпитвам боязън като всеки човек. Но повече се опасявам за бъдещето на нашите деца. И по тази причина техните стремежи и ентусиазъм могат да бъдат опорочени и сменени. Опасявам се, че краят на изхода на този митинг може да внесе в пакет с техните претенции за оставки и различен - непознат сюжет ", изясни Лечева.
Тя акцентира, че 13 години чака казусът с покушението против брачна половинка й да бъде развързан до край. На въпроса дали Манол Велев и Васил Божков са били съперници Лечева отговори по този начин: " Независимо какви са били връзките, всеки един спор и спор не би трябвало да се взема решение с оръжие. Това е първобитният метод без значение от какво естество са проблемите. Живеейки в XXI век смятам, че най-нормалната връзка е диалогът, в който да си решиш спора. Най-тежкото закононарушение е лишаване на човешки живот. Трябва то да се санкционира най-тежко. И да лежи на съвестта на всеки, който желае да завоюва територии и въздействие ".
В ефир Весела Лечева съобщи, че изпитва виновност по тази причина, че не е усетила желанието за нападение над един от най-близките й хора, и то поради позиция, която тя заема. " 13 години чакам храброст и героизъм във всички тези мъже, които оглавяваха правораздавателните органи тогава, да бръкнат надълбоко. И те са родители и имат деца. Призвани са от страната да пазят младежите и тяхното бъдеще и предпочитание за уредена европейска страна ", сподели Лечева и акцентира, че решаването на проблеми посредством патрони и оръжия би трябвало да остане в предишното. Тя изрази опасенията си митингите да не се ескалират в безпорядък и обругаване на всички институции.
В умозаключение Весела Лечева прикани протестиращите да посочат своите съответни претенции, тъй като единствено " оставката не взема решение въпроса " . И добави, че " най-лесно е да смениш един човек с различен, само че въпросът е да се смени моделът и системата, тъй като нали това желаят младежите ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР