Исканията на медицинските сестри не са политически, а човешки. Това

...
Исканията на медицинските сестри не са политически, а човешки. Това
Коментари Харесай

Паргов: Исканията на медсестрите не са политически, а човешки

Исканията на медицинските сестри не са политически, а човешки. Това сподели за обзора на деня „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ ръководителят на БСП-София Калоян Паргов. Той посочи, че те се борят за отбрана на правото на труд и обективни хонорари.

Паргов уточни, че в бранш обучение и опазване на здравето се следи дефицит на фрагменти и висока междинна възраст на заетите. Според него част от решенията на проблемите са премахването на комерсиалния статут на лечебните заведения и намаляването на Данък добавена стойност за медикаментите.

„ Истината е, че опазването на здравето е тематика, която би трябвало да е тематика за всички политически партии, тъй като всички ние плащаме здравни осигуровки, а ни се постанова все нещо да доплащаме за нашето здраве. Не ми се ще да гледаме на здравето като на услуга или стока, което значи, че в случай че имаш пари, получаваш услугата или стоката, а в случай че нямаш – не получаваш. Но тази услуга е обвързвана директно с живота на човек “, добави ръководителят на БСП-София.

Калоян Паргов сподели още, че опазването на здравето би трябвало да е общ приоритет за всички партии. Той изясни, че в София няма банкрутирала болница, тъй като Столична община е най-богатата от всички в страната. И добави, че в дребни и междинни общи при дефицит на средства и недофинансиране от страна на НЗОК лечебните заведения банкрутират. Според него това се дължи на районните несъответствия в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР